Η Δύση πρέπει να ξαναχτίσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία από το μηδέν - Κρεμλίνο

Sputnik / Evgeny Biyatov
Freepen.gr - Οι επαφές μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρώπης δε θα είναι ποτέ οι ίδιες, ακόμη και μετά τον τερματισμό της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους την Παρασκευή. Η Ρωσία έχει δει αρκετά από την εχθρική αντιμετώπιση της Δύσης και δε θέλει να παραμείνει στο παλιό μοντέλο σχέσεων, είπε.

«Η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν στην Ευρώπη και δεν περιμένει από κανέναν στην Ευρώπη να την απειλήσει», δήλωσε ο Πεσκόφ. Αυτό δε σημαίνει, ωστόσο, ότι η Δύση θα μπορέσει να συνεχίσει να κάνει «business as usual» με τη Μόσχα, προειδοποίησε.

Τα ευρωπαϊκά έθνη θα εξακολουθήσουν να έχουν τη Ρωσία ως γείτονά τους μετά τη σύγκρουση και θα είναι υποχρεωμένα να διατηρήσουν ορισμένες σχέσεις μαζί της, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. «Δε θα υπάρξουν σχέσεις όπως πριν. Κανείς δε θα το θέλει", δήλωσε, προσθέτοντας πως η Μόσχα θα αντιταχθεί σίγουρα στην επιστροφή σε παλιές πρακτικές.

«Είχαμε μεγάλη εμπειρία με το πώς μας αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι», εξήγησε ο αξιωματούχος. «Θα λαμβάνουμε πάντα υπόψη μας αυτή την εμπειρία». Οι όποιες μελλοντικές σχέσεις θα βασίζονται, λοιπόν, σε κάποια «νέα θεμέλια», σύμφωνα με τον Πεσκόφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail