Η Υπέρτατη Θυσία του Ζελένσκι (με μια ανατροπή)

Οι ανατροπές της σύγκρουσης στην Ουκρανία φαίνεται να ξετυλίγουν περισσότερες ιστορίες από έναν έμπειρο μυθιστοριογράφο. Καθώς εμβαθύνουμε στην τρέχουσα κατάσταση του παιχνιδιού, το Τσάσιβ Γιαρ, μια θέση-κλειδί στην ανατολική Ουκρανία, φαίνεται να βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης κάτω από αμείλικτη πίεση. Είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση που ο αρχηγός του στρατού της Ουκρανίας έχει πρακτικά στρατοπεδεύσει εκεί. Εν τω μεταξύ, το Χάρκοβο, η ιστορική δεύτερη πόλη της Ουκρανίας, που κάποτε ήταν η πρωτεύουσα της χώρας, βρίσκεται υπό σοβαρή πίεση. Μπορεί να συνθηκολογήσει μέσα σε ένα μήνα κάτω από το σφυρί της καλοκαιρινής επίθεσης της Ρωσίας - μιας εκστρατείας τόσο σφοδρής που προκαλεί ανατριχίλα στους Ουκρανούς σε όλο τον κόσμο.

Atul Kumar Mishra - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Στη συνέχεια, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν μια τριάδα προβλημάτων. Αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε εξοπλισμό, μια αποθάρρυνση τόσο βαθιά που ψιθυρίζει για ανταρσία και στρατολογημένους που κυριολεκτικά κάνουν παφλασμό καθώς βουτούν στα ποτάμια με στόχο το ρουμανικό καταφύγιο.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το σκηνικό της διαφαινόμενης νίκης, ποιος θα μπορούσε να καταστρώσει ένα σχέδιο δολοφονίας του προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι; Σίγουρα μόνο κάποιος με μια τόσο λανθασμένη στρατηγική που θα στεφόταν μεγάλος πρωταθλητής της κακής λήψης αποφάσεων. Το να περιμένουμε κάτι τέτοιο από τον Πούτιν είναι σκέτη ανοησία. Παρά το χάος, μια απόπειρα έχει όντως γίνει. Ας ξεδιπλώσουμε αυτά τα "ΣΤΟΙΧΕΙΑ" και ας διαχωρίσουμε τη μυθοπλασία από την πραγματικότητα σε αυτό το εξελισσόμενο έπος.

Ένας Πολωνός, που έχει πλέον συστηθεί επίσημα με τις χειροπέδες, βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ο επονομαζόμενος Pawel K., κατηγορείται ότι παίζει φιλικά με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Η αποστολή του ήταν να κατασκοπεύσει δήθεν ένα αεροδρόμιο στο οποίο δε συχνάζει άλλος από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι.

Το εν λόγω αεροδρόμιο, το Rzeszow-Jasionka, έχει μετατραπεί από ένα γραφικό περιφερειακό κόμβο σε ένα πολυσύχναστο νευραλγικό κέντρο που διοχετεύει τη δυτική στρατιωτική ισχύ στην Ουκρανία. Εδώ, στρατιωτικά και φορτηγά αεροπλάνα από τις περίφημες ΗΠΑ και διάφορα ευρωπαϊκά ξαδέρφια πηγαινοέρχονται, με τις κοιλιές τους γεμάτες προμήθειες για την Ουκρανία.

Πολωνοί εισαγγελείς, στηριζόμενοι σε πληροφορίες από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, συνέλαβαν τον Pawel K. πριν προλάβει να μετατρέψει τις παρατηρήσεις του στο αεροδρόμιο σε στήλη κουτσομπολιού για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Δεν είναι σαφές αν όντως μετέφερε κάποιο γαργαλιστικό στοιχείο στους υποτιθέμενους χειριστές του.

Η ίντριγκα δεν σταματά στην απλή παρακολούθηση. Ο Pawel K., υποτίθεται πως έφτασε απευθείας σε εκείνους τους Ρώσους που "συμμετέχουν ενεργά στην ουκρανική αφήγηση". Και τι είναι μια καλή ιστορία χωρίς μια δόση από παλιές σκανδαλιές; Θυμηθείτε πέρυσι, όταν οι πολωνικές αρχές έπιασαν μια ομάδα ξένων υπηκόων με τα χέρια στο βάζο με τα μπισκότα - οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί γύρω από, ναι, το ίδιο αεροδρόμιο.

Μέσα από όλα αυτά, το Rzeszow-Jasionka συνεχίζει να έχει επισκεψιμότητα VIP. Ο πρόεδρος Zelensky και ακόμη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden έχουν περάσει από την πίστα του, πιθανότατα αναλογιζόμενοι το δράμα που εκτυλίσσεται από κάτω καθώς περνούν. Το αεροδρόμιο, που κάποτε ήταν απλώς μια κουκκίδα στον χάρτη, αποτελεί πλέον κομβικό σημείο σε μια ιστορία διεθνούς ίντριγκας, όπου το επόμενο κεφάλαιο περιμένει πάντα να γραφτεί. Και όσο για τον Pawel K., το επόμενο σενάριό του περιλαμβάνει δικαστικά δράματα και ίσως, να μάθει ένα ή δύο πράγματα για το πώς να κρατάει χαμηλό προφίλ.

Τώρα, ας περάσουμε από δύο καθηλωτικά σενάρια που μπορεί να εξηγούν την πρόσφατη σύλληψη του μυστηριώδους κ. Pawel K. Το πρώτο σενάριο τον παρουσιάζει ως μια ουκρανική μαριονέτα, ενορχηστρωμένη για να τραβήξει τις χορδές της καρδιάς παγκοσμίως. Ο στόχος είναι να αποσπάσει λίγη δημοσιότητα (και ίσως βοήθεια) από το Ισραήλ, το οποίο καταλαμβάνει τα πρωτοσέλιδα. Λίγο ερασιτεχνική κίνηση, δεν νομίζετε; Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τους ψιθύρους ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν απομακρυνθεί αθόρυβα από την Ουκρανία.

Τώρα, στρίψτε το νόμισμα, και καταλήγουμε στο δεύτερο σενάριο - ο Πάουελ δεν είναι κατάσκοπος αλλά ένας δυσαρεστημένος Πολωνός αγρότης. Με το ουκρανικό σιτάρι να κατακλύζει την ευρωπαϊκή αγορά και να ωθεί τους Πολωνούς αγρότες στα όρια, δεν είναι περίεργο που έχουν ξεσηκωθεί, κλείνοντας κυριολεκτικά τα σύνορα και ανάβοντας φωτιές σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Μήπως λοιπόν ο Pawel είναι απλώς ένας ακόμη βαρεμένος αγρότης που μετατράπηκε τυχαία σε διεθνή μυστηριώδη άνθρωπο;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail