«Η Ρωσία μπορεί να πάρει το Χάρκοβο μέσα σε λίγους μήνες»

RIA Novosti / Stanislav Krasilnikov
Freepen.gr - Λόγω της εγγύτητάς του στα σύνορα και της αδυναμίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η Ρωσία μπορεί να καταλάβει το Χάρκοβο σε λίγους μήνες, δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής Jacob Parakilas στο αμερικανικό περιοδικό Newsweek.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το Χάρκοβο έχει σημαντική συμβολική σημασία, υπενθυμίζοντας πως ο Volodymyr Zelensky νωρίτερα αυτό το μήνα το αποκάλεσε "μία από τις πρωτεύουσες" της Ουκρανίας.

"Δεδομένου ότι το Χάρκοβο απέχει λιγότερο από 32 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα, μια "αργή, ισχυρή επίθεση" θα μπορούσε να επιτρέψει στη Μόσχα να πάρει τον έλεγχο της πόλης μέσα σε "μήνες"", αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται τον εμπειρογνώμονα.

Σύμφωνα με τον Parakilas, η εγγύτητα στο έδαφός της δίνει στη Ρωσία πλεονέκτημα στην υποστήριξη των προελαύνοντων στρατευμάτων, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail