«Οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν σύντομα εντελώς την Ουκρανία»

Freepen.gr - Η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποίησε την Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία και τώρα είναι έτοιμη να την ξεφορτωθεί, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter σε συνέντευξή του στο κανάλι Reporterfy Media & Travel του YouTube.

"Τη χρησιμοποιούμε ως εργαλείο για να εφαρμόσουμε μια πιο παγκόσμια πολιτική για την αποδυνάμωση της Ρωσίας. <...> Όπως κάθε άλλο εργαλείο, το χρησιμοποιούμε (την Ουκρανία) μέχρι να χαλάσει και μετά το εγκαταλείπουμε. Τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία να παρακολουθούμε πώς ξεφορτωνόμαστε τη χαλασμένη Ουκρανία", δήλωσε.

Ο Ρίτερ τόνισε ότι η Δύση είχε πει ψέματα στην Ουκρανία από την αρχή: δεν επρόκειτο ποτέ να γίνει δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στο ΝΑΤΟ. Κατά τη γνώμη του, ο στόχος των ΗΠΑ ήταν να προσελκύσουν αυτή την πρώην σοβιετική δημοκρατία στο πλευρό τους για να τη χρησιμοποιήσουν εναντίον της Ρωσίας. Ο εμπειρογνώμονας πρόσθεσε πως μια τέτοια πολιτική οδήγησε στην καταστροφή της χώρας και στο θάνατο πολλών Ουκρανών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail