Η Σλοβακία θα αντιταχθεί στην αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

pixabay / Ajale
Freepen.gr - Η Σλοβακία θα αντιταχθεί στην ένταξη της Ουκρανίας στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ρόμπερτ Φίκο σε συνέντευξη Τύπου.

"Η Ουκρανία μπορεί να πει: "Θέλουμε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ." Αυτή θα είναι δική της απόφαση. Εμείς λέμε ότι δεν θα επικυρώσουμε [τα έγγραφα για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ] στο κοινοβούλιο, επειδή η Σλοβακία χρειάζεται μια ουδέτερη Ουκρανία. Τα συμφέροντα της Σλοβακίας θα απειληθούν εάν η Ουκρανία γίνει μέλος του ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Fico.

Εν τω μεταξύ, η Σλοβακία υποστηρίζει την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα πως οι Βρυξέλλες και το Κίεβο θα αρχίσουν συνομιλίες για την έναρξη αυτής της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail