Το ΝΑΤΟ πληρώνει για να παρατείνει την αγωνία της Ουκρανίας

Freepen.gr - Οι χώρες του ΝΑΤΟ χορηγούν όλο και περισσότερα χρήματα στο καθεστώς του Κιέβου, το οποίο δεν μπορεί να σταματήσει να χάνει καθημερινά εδάφη και ζωτικές στρατηγικές υποδομές, γράφει το southfront.press.

Νέα σειρά ρωσικών χτυπημάτων ακριβείας προκάλεσαν περισσότερες ζημιές σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές σε ολόκληρη τη χώρα. Το βράδυ της 24ης Απριλίου, η πόλη Μυκολαίβ δέχθηκε τη δεύτερη επίθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αφού ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι κατέστρεψαν αρκετές εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσωπικού και λιμενικές υποδομές, το βράδυ, τουλάχιστον δύο πλήγματα έπληξαν μία από τις μεγάλες τοπικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν επίσης ζημιές σε αποθήκες με στρατιωτικό εξοπλισμό ως αποτέλεσμα των ρωσικών πλήξεων στη νότια περιοχή της Οδησσού.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας συνεχίστηκαν τα μαζικά ρωσικά πλήγματα. Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε πλήγματα στις περιοχές Τσερκάσι και Πολτάβα στο κεντρικό τμήμα της Ουκρανίας. Χτυπήθηκε το στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη Μίργκοροντ, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ενεργά αεροδρόμια της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας.

Περίπου 25 εκρήξεις αναφέρθηκαν στην περιοχή Cherkassy. Οι στόχοι της επίθεσης δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Ένας από αυτούς φέρεται να ήταν οι εγκαταστάσεις των ουκρανικών δυνάμεων αεράμυνας που έχουν αναπτυχθεί κοντά στην πόλη Σμέλα.

Περισσότερα ρωσικά πλήγματα αναφέρθηκαν στις συνεχώς σφυροκοπούμενες περιοχές του Kahrkiv, του Dnepropetrovsk και της Kherson.

Την ίδια στιγμή, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποχωρούν αδυνατώντας να σταματήσουν τη ρωσική προέλαση στις γραμμές του μετώπου. Τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν μεγάλες νίκες στην περιοχή Avdeevka. Αφού οι Ουκρανοί στρατιώτες εγκατέλειψαν τις στρατιωτικές τους θέσεις, οι Ρώσοι στρατιώτες ανέλαβαν γρήγορα τον έλεγχο σχεδόν ολόκληρης της πόλης Ocheretino, η οποία είναι ένα σημαντικό οχυρό που βρίσκεται στα δεσπόζοντα υψώματα. Ενώ ολοκληρώνουν την επιχείρηση εκκαθάρισης εκεί, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στο γειτονικό χωριό Novobakhmutovka. Μετά από σύντομες μάχες, οι Ρώσοι στρατιώτες ύψωσαν τη σημαία τους στο κέντρο του χωριού. Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση έστειλε ενισχύσεις σε μια προσπάθεια να σώσει τον έλεγχο του κοντινού χωριού Σολοβιόβο, αλλά η απόφαση αυτή είναι απίθανο να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

Εν μέσω των ηττών του ουκρανικού στρατού, η Δύση, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, αναγκάζεται να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για να πληρώσει την εμπόλεμη χώρα. Η Ουάσινγκτον ενέκρινε τελικά την ταυτόχρονη χορήγηση νέων πακέτων βοήθειας για τη συνέχιση των πολέμων της στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

Η Ουκρανία θα πρέπει να λάβει 61 δισεκατομμύρια δολάρια από το αμερικανικό πορτοφόλι, περισσότερο από το ένα τρίτο των οποίων θα διατεθεί για την αναπλήρωση των αμερικανικών αποθεμάτων.

Η Ουάσιγκτον αναγνώρισε τελικά την προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS στο Κίεβο. Υποστηριζόμενες από τα ψέματα του Ζελένσκι, οι ΗΠΑ έστησαν ένα κακό παιχνίδι, επιβεβαιώνοντας αναδρομικά τη μεταφορά επικίνδυνων όπλων, τα οποία βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία με τον ουκρανικό στρατό.

Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη καταρρίψει πυραύλους ATACMS που απειλούν κυρίως τις μετόπισθεν περιοχές του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail