Το ΝΑΤΟ πρέπει να επιλέξει τη βοήθεια προς την Ουκρανία έναντι της δικής του άμυνας - Στόλτενμπεργκ

nato.int
Freepen.gr - Τα μέλη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στον εξοπλισμό της Ουκρανίας έναντι της ενίσχυσης των δικών τους αμυντικών δυνατοτήτων, δήλωσε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας του στρατιωτικού μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

"Ένα μέρος της σημαντικής προσπάθειας που καταβάλλουμε τώρα σε ολόκληρη τη συμμαχία του ΝΑΤΟ για να επιταχύνουμε την παράδοση συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία", δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

"Αλλά η Ουκρανία χρειάζεται ακόμη περισσότερα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αν οι σύμμαχοι αντιμετωπίζουν μια επιλογή μεταξύ της εκπλήρωσης των στόχων του ΝΑΤΟ για τις δυνατότητες και της παροχής περισσότερης βοήθειας στην Ουκρανία, το μήνυμά μου είναι σαφές: στείλτε περισσότερα στην Ουκρανία".

Ο Στόλτενμπεργκ επισήμανε τη Δανία ως "ισχυρό παράδειγμα", καθώς δεσμεύτηκε τον Φεβρουάριο να δωρίσει όλο το πυροβολικό της στο Κίεβο. Επαίνεσε τόσο τη Δανία όσο και την Ολλανδία για τα σχέδιά τους να παράσχουν μαχητικά αεροσκάφη F-16, προσθέτοντας πως ήταν "ενθαρρυμένος" από την είδηση ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ αναμένεται σύντομα να ψηφίσει για πρόσθετη βοήθεια προς την Ουκρανία, μετά από μήνες καθυστέρησης.

Η έκκληση του επικεφαλής του ΝΑΤΟ γίνεται σε μια εποχή που τα κράτη μέλη αγωνίζονται να παραδώσουν επαρκείς ποσότητες όπλων στην Ουκρανία χωρίς να εξαντλήσουν τα δικά τους αποθέματα και να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια. Αξιωματούχοι στο Κίεβο έχουν κατηγορήσει την έλλειψη πυρομαχικών για την αποτυχημένη αντεπίθεση του περασμένου έτους, καθώς και για τις πρόσφατες απώλειες στο πεδίο της μάχης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail