Τα ουκρανικά πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας είναι αναποτελεσματικά - Πεντάγωνο

The Emergencies Ministry of the Rostov Region
Freepen.gr - Το Πεντάγωνο δεν έχει δει καμία απόδειξη ότι τα ουκρανικά πλήγματα στις ρωσικές πολιτικές υποδομές έχουν περιορίσει την στρατιωτική ικανότητα της Μόσχας, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Άμυνας σε Αμερικανούς νομοθέτες την Τετάρτη.

Από τον Ιανουάριο, η Ουκρανία έχει εξαπολύσει πάνω από δώδεκα επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς σε ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων αποθηκών πετρελαίου και διυλιστηρίων, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι για να καταστρέψει αρκετούς στόχους. Η Celeste Wallander, η βοηθός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ για θέματα διεθνούς ασφάλειας, ρωτήθηκε για τις τακτικές αυτές και τις ανησυχίες της Ουάσινγκτον σχετικά με αυτές, κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο.

Απαντώντας στον εκπρόσωπο Carlos Gimenez, η αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε πως "μέχρι στιγμής" η προσέγγιση δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει τον ρωσικό στρατό.

"Τα χτυπήματα που έχουμε δει κατά των ρωσικών ενεργειακών πηγών δεν έχουν μεταβάλει σημαντικά την ικανότητα της Ρωσίας να συνεχίσει τον πόλεμο", είπε.

"Τα στοιχεία που είδαμε είναι ότι οι Ρώσοι ήταν σε θέση να επισκευάσουν γρήγορα τις εγκαταστάσεις που επλήγησαν", πρόσθεσε, όταν ο Δημοκρατικός εκπρόσωπος από τη Φλόριντα ρώτησε αν τέτοιες επιθέσεις θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στο μέλλον.

Αρκετά μέλη της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, τους οποίους ενημέρωνε η Γουόλαντερ για την στρατιωτική στάση των ΗΠΑ στην Ευρώπη, είχαν ερωτήσεις σχετικά με τις επιδρομές των ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τις ανησυχίες που εξέφρασε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο Όστιν Σκοτ, Ρεπουμπλικανός εκπρόσωπος από την Τζόρτζια, δήλωσε πως η υπόθεσή του ήταν ότι οι υποδομές "ανήκαν στο Κρεμλίνο" και όχι σε μια ιδιωτική εταιρεία "που έχει μετόχους και ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία που καταστρέφονται".

Η Wallander τον διόρθωσε, λέγοντας ότι ορισμένες από τις τοποθεσίες αυτές ανήκουν σε Ρώσους, τους οποίους χαρακτήρισε "μέρος του καθεστώτος του [Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ] Πούτιν". Παρ' όλα αυτά, ως επίδοξο μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία δε θα έπρεπε να στοχεύει σε μη στρατιωτικές υποδομές, πρόσθεσε.

"Έχουμε ανησυχίες σχετικά με την προσβολή πολιτικών στόχων, όταν υποστηρίζουμε χώρες", τόνισε η αξιωματούχος. Ο Σκοτ διαφώνησε, λέγοντας πως: "Η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τις ΗΠΑ: "Για μένα είναι λογικό να τους καταστρέψουμε".

* Πληροφορίες RT

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail