"Το δάχτυλο στην σκανδάλη": Πώς θα αντιδράσει το Ιράν αν απειληθούν οι πυρηνικές του εγκαταστάσεις

Στον απόηχο των φαινομενικά σαθρών απειλών του σιωνιστικού καθεστώτος να επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, η Ισλαμική Δημοκρατία προειδοποίησε ότι μια τέτοια παράτολμη και περιπετειώδης κίνηση θα οδηγήσει στον αποδεκατισμό των πυρηνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων της παράνομης κατοχής. 

Wesam Bahrani - presstv.ir / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτή τη φορά, η απάντηση θα είναι πιο ισχυρή από την επιχείρηση "Αληθινή υπόσχεση", δήλωσε την Πέμπτη ο διοικητής του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης Ahmad Haqtalab, κάνοντας μια σημαντική δήλωση.

"Εάν το σιωνιστικό καθεστώς θέλει να αναλάβει δράση κατά των πυρηνικών μας κέντρων και εγκαταστάσεων, θα ανταποδώσουμε σίγουρα και κατηγορηματικά με προηγμένους πυραύλους κατά των πυρηνικών τους εγκαταστάσεων", δήλωσε ο Haqtalab.

"Τα χέρια μας είναι στην σκανδάλη", πρόσθεσε ο διοικητής του IRGC, υπεύθυνος για την προστασία των πυρηνικών εγκαταστάσεων, σε μια σαφή και κατηγορηματική προειδοποίηση.

Άφησε επίσης να εννοηθεί το ενδεχόμενο η Ισλαμική Δημοκρατία να "επανεξετάσει" το πυρηνικό της δόγμα, βάσει του οποίου έχει συμφωνήσει οικειοθελώς να διατηρήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου σε επίπεδο χαμηλότερο από αυτό που είναι ικανή να κάνει.

Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στο πυρηνικό δόγμα της χώρας, αλλά αντανακλά επίσης τις κολοσσιαίες γεωπολιτικές αλλαγές στη Δυτική Ασία μετά τις συνεχείς προκλήσεις του σιωνιστικού καθεστώτος.

Η πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας έχει ισοπεδωθεί από το ισραηλινό καθεστώς από τον Οκτώβριο του 2023, με τη βοήθεια των ΗΠΑ και άλλων δυτικών συμμάχων, ιδίως του Ηνωμένου Βασιλείου, που έχουν πάρει ξεδιάντροπα το διεθνές δίκαιο στα χέρια τους, παραβιάζοντας κάθε χάρτη των Συμβάσεων της Γενεύης.

Έτσι, δεν είναι περίεργο που ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών προβληματίστηκε όταν ένας δημοσιογράφος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τον ρώτησε αν η Ουάσιγκτον αναγνωρίζει και σέβεται το διεθνές δίκαιο. Δεν το κάνει.

Όσοι αντιτίθενται στη γενοκτονία έχουν χαρακτηριστεί ως τρομοκράτες και αντισημίτες. Οι δράστες της γενοκτονίας είχαν τακτικές αποστολές αμερικανικών, γερμανικών και βρετανικών όπλων για να ανανεώσουν τις αποθήκες όπλων που εξαντλήθηκαν εναντίον αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, στη Γάζα.

Μια ισραηλινή τρομοκρατική επίθεση εναντίον του προξενείου ενός κυρίαρχου έθνους σε μια άλλη χώρα θεωρείται πλέον δίκαιο παιχνίδι και νόμιμο. Οι δυτικοί σύμμαχοι του ισραηλινού καθεστώτος προσπαθούν να υπερασπιστούν τα αδικαιολόγητα.

Η υποκρισία της Δύσης φάνηκε σε όλους κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον με τον βετεράνο παρουσιαστή του Sky News Κέι Μπέρλεϊ, όπου ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός προσπάθησε να δικαιολογήσει την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του ιρανικού προξενείου.

Τα αντίποινα του Ιράν, με 72ωρη ειδοποίηση κατά σιωνιστικών στρατιωτικών βάσεων και μη πολιτικών χώρων, έστειλαν μήνυμα στους αντιπάλους της Τεχεράνης ότι η εποχή του " hit and run " έχει τελειώσει.

Υπενθύμισε επίσης στον κόσμο πώς λειτουργεί ο λεγόμενος διεθνής πόλεμος που βασίζεται σε κανόνες.

Η πρώτη φορά που το Ιράν αντέδρασε στρατιωτικά εναντίον μιας πυρηνικής δύναμης ήταν οι ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του διοικητή της δύναμης Quds του IRGC, στρατηγού Qassem Soleimani, στη Βαγδάτη στις 3 Ιανουαρίου 2020.

Λίγες ημέρες μετά το χτύπημα με μη επανδρωμένο αεροσκάφος που ενέκρινε ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, το Ιράν ισοπέδωσε την τεράστια και παράνομα κατεχόμενη από τις ΗΠΑ στρατιωτική βάση Ain al-Assad στην επαρχία Anbar του Ιράκ.

Η Τεχεράνη ενημέρωσε την Ουάσινγκτον εκ των προτέρων για την επίθεση, οπότε οι Αμερικανοί στρατιώτες δεν σκοτώθηκαν από την ιρανική στρατιωτική απάντηση. Το Ιράν είχε τη δυνατότητα να μην ενημερώσει και να επιτεθεί, αλλά δεν το έκανε.

Ομοίως, εκδόθηκε μια ειδοποίηση 72 ωρών προτού το Ιράν εξαπολύσει τη στρατιωτική επιχείρηση αντιποίνων με τη συμμετοχή εκατοντάδων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και βαλλιστικών πυραύλων προς τα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη και παρόλα αυτά πέτυχε τα επιθυμητά απευθείας χτυπήματα κατά σιωνιστικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Κανένας Ισραηλινός ρυθμιστής δεν σκοτώθηκε. Μόνο οι στρατιωτικές τοποθεσίες υπέστησαν ζημιές και οι αναχαιτίσεις ήταν το ελάχιστο. Αυτή είναι η ανθρωπιά στον πόλεμο που δεν έχει ξαναγίνει στη σύγχρονη ιστορία.

Είναι το εντελώς αντίθετο από το αμερικανικά εγκατεστημένο σιωνιστικό καθεστώς απατεώνων που σχεδίαζε την τρομοκρατική επίθεση στο ιρανικό προξενείο για δύο μήνες, ενώ συμβουλευόταν τον χορηγό του στην Ουάσιγκτον πριν καταστρέψει το διεθνές δίκαιο για πολλοστή φορά.

Εάν οι Ισραηλινοί προσπαθήσουν να επιτεθούν στα πυρηνικά εργοστάσια του Ιράν, τα οποία είναι ειρηνικής φύσης σύμφωνα με την κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών καθώς και με περισσότερες από δώδεκα εκθέσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Ιράν θα αντεπιτεθεί.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος του IRGC το ανέφερε αυτό. Τα πρόσφατα γεγονότα προσφέρουν μια ισχυρότερη υπόθεση για αντίποινα.

Υπήρξαν αναφορές για εκρήξεις στην κεντρική ιρανική πόλη Ισφαχάν νωρίς την Παρασκευή, οι οποίες, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ήταν πυραυλική επίθεση σε ιρανική πυρηνική εγκατάσταση.

Αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα. Στον ουρανό εντοπίστηκαν μερικά μικρο-μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία καταρρίφθηκαν γρήγορα, πιθανότατα έργο τοπικών πυρήνων ύπνου που συνδέονται με την υπηρεσία κατασκοπείας του καθεστώτος.

Ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια να πραγματοποιήσουν ένα ακόμη σαμποτάζ, επειδή δεν έχουν αυτό που χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν άμεσα τον ιρανικό στρατό, χωρίς την υποστήριξη των Αμερικανών αφεντικών τους.

Αν τελικά το καθεστώς πραγματοποιήσει μια επίθεση σε οποιαδήποτε ιρανική πυρηνική εγκατάσταση, οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές. Το πώς θα μοιάζει αυτή η ανταλλαγή είναι το πραγματικό ερώτημα.

Το σιωνιστικό καθεστώς διαθέτει 200 έως 300 πυρηνικές κεφαλές. Αυτό δεν έχει τρομάξει τις αντιστασιακές ομάδες Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ που εδρεύουν στη Γάζα, πόσο μάλλον τον ευρύτερο Άξονα της Αντίστασης.

Δεν έχει κανένα στρατιωτικό πλεονέκτημα έναντι του Ιράν, το οποίο δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα, ειδικά όταν η Ισλαμική Δημοκρατία μπορεί να πλήξει τα σιωνιστικά πυρηνικά εργοστάσια σε αντίποινα για επιθέσεις εναντίον ιρανικών πυρηνικών εργοστασίων.

Το ισραηλινό καθεστώς δεν θα έπρεπε να επιτίθεται στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, καθώς αυτό αντιβαίνει στα διεθνή πρωτόκολλα καθώς και στους νόμους και τους κανονισμούς που αφορούν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις, όπως δήλωσαν Ιρανοί αξιωματούχοι.

Αλλά όπως είναι προφανές, αυτό το απατεωνίστικο καθεστώς που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ιράν έχει, εδώ και πολύ καιρό, προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει αυτές τις απειλές, ενώ παράλληλα έχει καταστρώσει σχέδια για την αντιμετώπισή τους. Σε περίπτωση οποιασδήποτε τέτοιας απερισκεψίας, τα ιρανικά αντίποινα θα είναι γρήγορα και ισχυρά.

Αυτό που είδαμε το βράδυ του Σαββάτου είναι μόνο μια γεύση του τι περιμένει το ισραηλινό καθεστώς.

Όλα τα σιωνιστικά πυρηνικά κέντρα έχουν ήδη εντοπιστεί (ειδικά η τοποθεσία πυρηνικών όπλων της Ντιμόνα) από το IRGC. Η ιρανική στρατιωτική δύναμη έχει στη διάθεσή της όλα τα απαραίτητα στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με τους στόχους κάθε σιωνιστικού πυρηνικού κέντρου.

Εάν το ισραηλινό καθεστώς αποφασίσει να πλήξει τα ιρανικά πυρηνικά εργοστάσια ή άλλες σχετικές εγκαταστάσεις, το IRGC διαθέτει ισχυρά αμυντικά συστήματα που μπορούν να ανιχνεύσουν και να αναχαιτίσουν τα εισερχόμενα βλήματα από το να φθάσουν σε τέτοιες ευαίσθητες τοποθεσίες.

Οποιαδήποτε ανόητη αμερικανο-σιωνιστική προσπάθεια να προσπαθήσει έστω και να πλήξει τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις θα θεωρηθεί επίσης ως σημαντική κλιμάκωση από το Ιράν που δικαιολογεί μια ισχυρότερη απάντηση με την εκτόξευση ισχυρότερων πυραύλων από την Τεχεράνη από αυτούς που εκτοξεύτηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης "Αληθινή Υπόσχεση".

Το Ιράν διαθέτει την πυραυλική τεχνολογία και την ικανότητα να καταστρέψει οποιονδήποτε στόχο στη Δυτική Ασία, ενώ, εδώ και δεκαετίες, διατηρεί τη σοφία να απέχει από αυτό, για χάρη της περιφερειακής ειρήνης και ασφάλειας.
Αυτό συνέβαινε μέχρι τη στιγμή που ο βομβαρδισμός του ιρανικού προξενείου στη Συρία από τους Σιωνιστές τρομοκράτες - αφού το Τελ Αβίβ απέτυχε να επιτύχει οποιονδήποτε από τους διακηρυγμένους στόχους του στη Λωρίδα της Γάζας - ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές.

Σήμερα, η περιοχή δεν είναι η ίδια όπως ήταν πριν από την ισραηλινή γενοκτονία στη Γάζα. Αυτό που μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα είναι ότι το Ιράν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του και είναι έτοιμο για κάθε σενάριο.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και το υπουργικό του συμβούλιο θέλουν να σύρουν την περιοχή σε έναν ολοκληρωμένο πόλεμο. Οι ίδιοι φασίστες υπουργοί βλέπουν την επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν ως τον τρόπο επίτευξης αυτού του στόχου.

Τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει. Οι Ισραηλινοί και οι Αμερικανοί ίσως θελήσουν να επανεξετάσουν κάθε σχέδιο που επιδιώκει να πλήξει πυρηνικές εγκαταστάσεις στο εσωτερικό του Ιράν.

Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η απάντηση θα είναι πολύ επώδυνη για τη σιωνιστική οντότητα και ενδεχομένως για τις αμερικανικές βάσεις που βρίσκονται διάσπαρτες στον Περσικό Κόλπο. Κάτι που τόσο η Ουάσιγκτον όσο και το Τελ Αβίβ μπορεί να μετανιώσουν.

* Ο Wesam Bahrani είναι Ιρακινός δημοσιογράφος και σχολιαστής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail