Ετοιμαστείτε για νέα ρωσική επίθεση

Freepen.gr - Τη νύχτα της 23ης Απριλίου, ρωσικά πλήγματα έπληξαν ουκρανικές στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Εκρήξεις σημειώθηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα και σε κοντινές περιοχές. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, τουλάχιστον ένα σύστημα αεράμυνας καταστράφηκε νότια του Κιέβου, σημειώνει το southfront.press.

Ένα νέο κύμα ρωσικών χτυπημάτων έπληξε τις λιμενικές υποδομές στη νότια περιοχή της Οδησσού. Ο ρωσικός στρατός πλήττει εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού από το ΝΑΤΟ και άλλα κράτη.

Περισσότεροι στρατιωτικοί στόχοι καταστράφηκαν στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο περιοχή της Χερσώνας.

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις σφυροκοπούν τον ουκρανικό στρατό τόσο στα στρατηγικά μετόπισθεν όσο και στο μέτωπο. Διασφαλίζουν τη συνεχιζόμενη ρωσική προέλαση προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Η διάσπαση της ουκρανικής άμυνας στην κατεύθυνση Avdeevka είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια του ελέγχου από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας του στρατηγικής σημασίας χωριού Semenovka. Μια ρωσική σημαία κυματίζει ήδη στο κέντρο του χωριού, ενώ οι επιχειρήσεις εκκαθάρισης συνεχίζονται στα βόρεια. Φαίνεται πως καμία στρατιωτική εφεδρεία που στάλθηκε εσπευσμένα στην περιοχή δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό να σώσει τον έλεγχο του χωριού. Η Semenovka βρίσκεται στα κυρίαρχα υψώματα στη βόρεια πλευρά της ουκρανικής άμυνας στην περιοχή Avdeevka. Ο έλεγχός του διευκολύνει τις ρωσικές επιθέσεις στο εναπομείναν ουκρανικό οχυρό δυτικά της Avdeevka και ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω προέλαση στα υψώματα προς το μεγάλο ουκρανικό κέντρο εφοδιασμού Novogrodovka.

Η κύρια φάση της μάχης για το κύριο ουκρανικό προπύργιο στην κατεύθυνση του Artyomovsk, το Chasov Yar, πλησιάζει. Ο ρωσικός στρατός ελέγχει το προπύργιο στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης. Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξοπλίζουν γρήγορα νέες γραμμές άμυνας στις κατοικημένες περιοχές, καθώς και στα περίχωρα της πόλης. Ένα από τα κύρια ουκρανικά προπύργια στην περιοχή είναι το κανάλι Seversky Donets - Donbass που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Chasov Yar. Ο ουκρανικός στρατός κατέστρεψε τις διαβάσεις μέσω του καναλιού κατά τη διάρκεια της μάχης για το Μπαχμούτ. Το φυσικό φράγμα ενισχυμένο με αμυντικές υποδομές και ναρκοπέδια έχει ως στόχο να σταματήσει τα ρωσικά βαρέα οχήματα.

Εν μέσω των συνεχών ουκρανικών ηττών στις γραμμές του μετώπου προς διάφορες κατευθύνσεις, το Κίεβο κλαίει και πάλι για μια επερχόμενη ρωσική επίθεση. Οι "φήμες" για επερχόμενες ρωσικές επιθέσεις στις βορειοανατολικές περιοχές διαδίδονται όλο και περισσότερο. Τα συνεχή πλήγματα ακριβείας στις τοπικές στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές αναγκάζουν τον εναπομείναντα άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει την πόλη του Χάρκοβο. Επιπλέον, ο ρωσικός στρατός φέρεται να ξεκίνησε την αποναρκοθέτηση ορισμένων διαδρόμων κοντά στα σύνορα. Ο ουκρανικός στρατός που έχει αναπτυχθεί στις περιοχές του Χάρκοβο και του Sumy βομβαρδίζει συνεχώς και επιχειρεί χερσαίες επιθέσεις στα ρωσικά συνοριακά χωριά. Έτσι, μια πιθανή ρωσική επίθεση στα σύνορα μπορεί να δημιουργήσει την απαραίτητη νεκρή ζώνη με στόχο την εξασφάλιση του ρωσικού εδάφους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail