«Τα σχέδια του AUKUS θα μετατρέψουν την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού σε "πυρηνικό ναρκοπέδιο"»

gov.uk
Freepen.gr - Τα σχέδια του AUKUS να συνεργαστεί με χώρες όπως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα θα μετατρέψουν την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού σε ένα «πυρηνικό ναρκοπέδιο», προειδοποίησε ο Βορειοκορεάτης αναλυτής διεθνών υποθέσεων Kang Jin Song σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Τα σχόλιά του έρχονται μετά την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι επικεφαλής της άμυνας των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας νωρίτερα αυτόν τον μήνα, με την οποία ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ιαπωνία σε προηγμένη στρατιωτική τεχνολογία για το τριμερές σύμφωνο ασφαλείας. Η ομάδα εξετάζει επίσης την προσθήκη της Νότιας Κορέας, του Καναδά και της Νέας Ζηλανδίας ως πιθανών εταίρων.

Ο Κανγκ καυτηρίασε τα σχέδια της Ουάσινγκτον να προσθέσει περισσότερα μέλη πληρώματος στο «πλοίο αντιπαράθεσης που ονομάζεται AUKUS» ως «μοχθηρά» και δήλωσε πως στόχος της ομάδας είναι να «σπρώξει το πυρηνικό ναρκοπέδιο στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού πιο κοντά στην Κίνα».

«Αυτό αποσκοπεί κυρίως στην οικοδόμηση διπλής και τριπλής υποδομής για την εφαρμογή της ολοκληρωμένης στρατηγικής αποτροπής κατά της Κίνας, συγκεντρώνοντας τελικά εργαλεία σχεδιασμένα για την επίτευξη της υπεροχής που υπάρχει στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού με δικτυωτό τρόπο», έγραψε ο Kang.

Ο αναλυτής κάλεσε το «στρατόπεδο της ειρήνης στην περιοχή και τον υπόλοιπο κόσμο» να «αυξήσει την επαγρύπνηση απέναντι στις απερίσκεπτες κινήσεις της Ουάσινγκτον να επεκτείνει μανιωδώς τη σφαίρα συμμαχιών της χωρίς όρια, στοχεύοντας σε ένα κεντρικό κράτος».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail