Η Σαουδική Αραβία αναμένεται να αυξήσει τις τιμές του πετρελαίου προς την Ασία σε υψηλό 5 μηνών

pixabay / Alexandra_Koch
Freepen.gr - Η Σαουδική Αραβία είναι πιθανό να αυξήσει την τιμή της ναυαρχίδας της, του αργού Arab Light, που φορτώνεται για την Ασία τον Ιούνιο, στο υψηλότερο ασφάλιστρο έναντι των δεικτών αναφοράς, καθώς οι τιμές στη Μέση Ανατολή έχουν ενισχυθεί αυτό το μήνα, έδειξε έρευνα του Reuters σε επτά πηγές διύλισης τη Δευτέρα.  

Σύμφωνα με την έρευνα, η Saudi Aramco, ο κορυφαίος εξαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο, θα μπορούσε να αυξήσει αργότερα αυτή την εβδομάδα την τιμή του Arab Light για την Ασία τον Ιούνιο κατά 0,70-0,90 δολάρια σε σχεδόν 3,00 δολάρια το βαρέλι premium σε σχέση με το μέσο όρο του Ομάν/Ντουμπάι, το σημείο αναφοράς από το οποίο τιμολογείται το αργό της Μέσης Ανατολής που πηγαίνει στην Ασία.

Αυτό θα ήταν ο τρίτος συνεχής μήνας αύξησης των επίσημων τιμών πώλησης (OSP) από τους Σαουδάραβες και το υψηλότερο premium του Arab Light έναντι του Ομάν/Ντουμπάι από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Τον περασμένο μήνα, η Aramco αύξησε την επίσημη τιμή πώλησης του Arab Light για την Ασία για τον Μάιο κατά 0,30 δολάρια ανά βαρέλι σε ένα premium 2,00 δολαρίων σε σχέση με τον μέσο όρο του Ομάν/Ντουμπάι.

Τα ισχυρά περιθώρια κέρδους και η στενότερη προσφορά λόγω των περικοπών του ΟΠΕΚ+ θα μπορούσαν επίσης να ωθήσουν το Βασίλειο να αυξήσει τις OSPs των βαρύτερων αργών του, Arab Medium και Arab Heavy, παράλληλα με την τιμή του Arab Light, δήλωσαν οι περισσότεροι ερωτηθέντες στην έρευνα του Reuters. 

* Πληροφορίες oilprice.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail