«Η απόφαση να προσκληθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ το 2008 οδήγησε σε καταστροφή»

ΑΡ Photo / Αlex Βabenko
Freepen.gr - Η απόφαση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας το 2008 να καλέσει την Ουκρανία στο στρατιωτικό μπλοκ οδήγησε σε καταστροφικές συνέπειες, δήλωσε ο Αμερικανός καθηγητής John Mearsheimer στο κανάλι Daniel Davis / Deep Dive στο Youtube.

"Ας πάμε πίσω στον Απρίλιο του 2008, όταν πήραμε την απόφαση για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Καθορίσαμε και προετοιμάσαμε ένα καταστροφικό σύνολο πολιτικών συνεπειών. Θα ζήσουμε μαζί τους για πολύ καιρό ακόμη. Θα είναι μια καταστροφή στο μέλλον", σημείωσε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η Δύση έκανε μια παράλογα ηλίθια κίνηση. Εξήγησε ότι αν το Κίεβο δεν είχε προσκληθεί στη συμμαχία, τώρα, κατά τη γνώμη του, η Κριμαία και το Ντονμπάς θα μπορούσαν να παραμείνουν μέρος του εδάφους της Ουκρανίας.

"Και δε θα είχαμε όλα αυτά τα προβλήματα στην Ανατολική Ευρώπη που έχουμε τώρα", συνόψισε ο Μιρσχάιμερ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail