Η Ρωσία και η Αφρική ενισχύουν την πυρηνική συνεργασία

Rosatom / Telegram
Freepen.gr - Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Rosatom υπέγραψε διάφορες συμφωνίες για την ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας με το Μάλι, την Μπουρκίνα Φάσο και την Αλγερία στο περιθώριο της 13ης διεθνούς έκθεσης και φόρουμ ATOMEXPO στο Σότσι αυτή την εβδομάδα.

Οι οδικοί χάρτες περιγράφουν τα βήματα που θα λάβει κάθε χώρα για να δημιουργήσει μια λειτουργική επάρκεια σε μη στρατιωτικές πυρηνικές τεχνολογίες, να ενισχύσει τις πυρηνικές υποδομές και να καλλιεργήσει μια ευνοϊκή δημόσια αντίληψη για την πυρηνική ενέργεια στην Αφρική, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της Rosatom την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον Ryan Collier, εκτελούντα χρέη διευθύνοντος συμβούλου της Rosatom Κεντρικής και Νότιας Αφρικής, τα αφρικανικά έθνη έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για την πυρηνική ενέργεια από τη Rosatom, αναγνωρίζοντάς την ως αξιόπιστο παγκόσμιο προμηθευτή και "αξιόπιστο εταίρο".

"Η Ρωσία είναι πολύ γνωστή όσον αφορά την πυρηνική τεχνολογία. Η Rosatom υπάρχει εδώ και 65 χρόνια", δήλωσε ο Collier.

Δήλωσε επίσης πως η Νότια Αφρική συνεργάζεται με τη Rosatom σε μια πρωτοβουλία πλωτού πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για την άμβλυνση της παρατεταμένης κρίσης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η Νότια Αφρική θα πληρώνει μόνο για την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιεί, ενώ η Rosatom, ο ιδιοκτήτης του στόλου, θα χρηματοδοτήσει πλήρως το κόστος κατασκευής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail