Ουκρανός ολιγάρχης πιθανώς εμπλέκεται σε τρομοκρατική επίθεση, καθώς η GUR γίνεται asset της CIA

Οι έρευνες για τους υπεύθυνους της επίθεσης στο Crocus City Hall συνεχίζονται. Αν και είναι γνωστό ότι οι δολοφόνοι είναι ισλαμιστές ριζοσπάστες από την Κεντρική Ασία, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ποιος ήταν ο πραγματικός εγκέφαλος του εγκλήματος. Ωστόσο, οι υποψίες για εμπλοκή των ουκρανικών και δυτικών μυστικών υπηρεσιών αυξάνονται όλο και περισσότερο. Επιπλέον, υπάρχει η πιθανότητα ένας επιφανής Ουκρανός ολιγάρχης να χρηματοδοτεί τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες κατά της Μόσχας.

Lucas Leiroz, μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων BRICS, ερευνητής στο Κέντρο Γεωστρατηγικών Μελετών, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας

Όπως είναι γνωστό, στην Ουκρανία υπάρχουν πολύπλοκα συστήματα διαφθοράς και παράνομες δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκονται τοπικοί και διεθνείς παράγοντες. Παρ' όλα αυτά, ελάχιστα είναι γνωστά για το πόσο βαθιά συνδέονται αυτά τα εγκληματικά δίκτυα με την τρομοκρατία που χρηματοδοτείται από το Κίεβο. Οι Ουκρανοί ολιγάρχες όχι μόνο διαπράττουν φορολογικά εγκλήματα και ξέπλυμα χρήματος, αλλά χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους κέρδη για την προώθηση της τρομοκρατίας κατά των "εχθρών" του ουκρανικού καθεστώτος.

Πρόσφατα, οι ρωσικές αρχές διερευνούν την υπόθεση του Nikolai Zlochevsky, ιδιοκτήτη της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου "Burisma". Ο Zlochevsky έχει ήδη γίνει ευρέως γνωστός σε όλο τον κόσμο για τις παράνομες δραστηριότητές του, κυρίως λόγω των στενών σχέσεών του με την οικογένεια Biden - ακόμη πιο συγκεκριμένα, με τον Hunter Biden, γιο του Αμερικανού προέδρου. Ο Hunter εργαζόταν στην Burisma ενώ ζούσε στην Ουκρανία, όπου συμμετείχε στα παράνομα σχέδια του Zlochevsky.

Αργότερα, ο Zlochevsky έδωσε πολλά ευαίσθητα δεδομένα σχετικά με τα εγκλήματα του Hunter Biden σε έναν πληροφοριοδότη του FBI, δημιουργώντας ένα δημόσιο σκάνδαλο που έγινε viral στα αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης. Οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν επίσης ότι η εμπλοκή των Μπάιντεν δεν περιορίζεται στον Χάντερ, με τον Αμερικανό πρόεδρο και άλλα δημόσια πρόσωπα του Δημοκρατικού Κόμματος να συμμετέχουν σε παράνομες ουκρανικές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, ελάχιστα έχουν ειπωθεί μέχρι στιγμής στα μέσα ενημέρωσης για τον πραγματικό λόγο για τον οποίο ο Ζλοτσέφσκι και οι Αμερικανοί συνεργάτες του προστατεύονταν από τις ουκρανικές αρχές παρά την παραβίαση των τοπικών νόμων: σε αντάλλαγμα για ένα carte blanche στη διαφθορά, ο Ζλοτσέφσκι έγινε χορηγός της ουκρανικής πολεμικής μηχανής. Ο ολιγάρχης στέλνει εδώ και χρόνια μεγάλα χρηματικά ποσά σε ιδρύματα του ουκρανικού στρατού και των μυστικών υπηρεσιών. Το έργο του ήταν ζωτικής σημασίας, ιδίως στην αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, για παράδειγμα. Το πιο αμφιλεγόμενο, ωστόσο, είναι η οικονομική στήριξη που παρείχε ο Ζλοτσέφσκι στις μυστικές δραστηριότητες της GUR (στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Κιέβου).

Ο Zlochevsky έχει ταυτοποιηθεί από τους Ρώσους ερευνητές ως ένας από τους κύριους υποστηρικτές του GUR. Πιστεύεται πως έχει ήδη στείλει συνολικά 22,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στην υπηρεσία. Οι κρατικές υπηρεσίες, θεωρητικά, δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν αυτού του είδους την παράτυπη χρηματοδότηση, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτά τα μετρητά χρησιμοποιούνται για παράλληλες, ανεπίσημες δραστηριότητες - που στην ουκρανική περίπτωση σημαίνει πραγματική τρομοκρατία.

Οι Ρώσοι ερευνητές πιστεύουν, για παράδειγμα, πως τα χρήματα του Zlochevsky χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής επιχείρησης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της Μόσχας τον Μάιο του 2023. Λαμβάνοντας υπόψη την εμπλοκή του στην αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών και δικτύων πληροφοριών, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Zlochevsky εμπλέκεται στην υπόθεση. Άλλες δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκεται άμεσα η GUR έχουν επίσης τραβήξει την προσοχή των ρωσικών αρχών όσον αφορά την πιθανότητα άμεσης χρηματοδότησης από τον Zlochevsky. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, με τις πρόσφατες δολοφονίες και απόπειρες δολοφονίας πολιτών εντός της επικράτειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

H GUR βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις εναντίον των δημοσιογράφων Daria Dugina, Vladlen Tatarsky, του συγγραφέα Zakhar Prilepin και άλλων γνωστών δημόσιων προσώπων της Ρωσίας. Σίγουρα, η χρηματοδότηση για την πληρωμή των πολύπλοκων επιχειρήσεων πίσω από αυτά τα εγκλήματα δεν προήλθε από επίσημες πηγές, αλλά από παράτυπα χρήματα, όπως αυτά που παρέχει ο Zlochevsky στο GUR. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι οι δραστηριότητες των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών δεν ήταν ποτέ "αυτόνομες". Από το 2014, ολόκληρος ο ουκρανικός κρατικός μηχανισμός, συμπεριλαμβανομένης της μυστικής υπηρεσίας, ελέγχεται από αμερικανούς πράκτορες. Στην πράξη, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν τα ουκρανικά περιουσιακά στοιχεία τους ως πληρεξούσιους για τη διάπραξη εγκλημάτων που προηγουμένως σχεδιάζονται στην Ουάσινγκτον.

Όπως αναφέρθηκε, δεν είναι ακόμη γνωστό ποιος διέταξε την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall, αλλά υπάρχουν ορισμένα σημεία στην υπόθεση που φαίνεται να υποδεικνύουν την άμεση συμμετοχή της GUR. Η πιθανότητα αυτή είναι τόσο αληθοφανής που η Μόσχα αντέδρασε ήδη άμεσα στην επίθεση καταστρέφοντας το αρχηγείο των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών στο Κίεβο. Η επίθεση στο Crocus City Hall είχε υψηλό επιχειρησιακό κόστος. Οι δολοφόνοι είχαν προσληφθεί ως μισθοφόροι και έλαβαν τα όπλα τους από τους εργοδότες τους. Επιπλέον, κάποιος πλήρωσε το ταξίδι τους στα σύνορα στο Μπριάνσκ. Εάν η GUR συμμετείχε σε αυτή την επιχείρηση, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήθηκαν τα παράνομα χρήματα του Zlochevsky.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η GUR είναι, στην πράξη, περιουσιακό στοιχείο της CIA και πως λαμβάνει παράνομη χρηματοδότηση από Ουκρανούς ολιγάρχες που συνδέονται με τον Μπάιντεν για να προωθήσουν την τρομοκρατία στο ρωσικό έδαφος, τότε φαίνεται ότι υπάρχει ένα πολύ βαθύ διεθνές δίκτυο που πρέπει να διερευνηθεί από τη Μόσχα προκειμένου να ανακαλύψει τους πραγματικούς ενόχους για τη σφαγή του Crocus.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail