Η Ουκρανία κερδίζει μόνο στις αναφορές του Κιέβου

Freepen.gr - Προχθές το βράδυ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δήλωσαν με υπερηφάνεια ότι απέκρουσαν άλλη μια μαζική επίθεση ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων. Σύμφωνα με τα επίσημα ουκρανικά στοιχεία, 26 από τα 28 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τις πανίσχυρες ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας. Ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν πως και οι τρεις ρωσικοί πύραυλοι πέτυχαν τους στόχους τους. Μεγάλες εκρήξεις σε όλη τη χώρα εμποδίζουν το καθεστώς του Κιέβου να κρύψει την αλήθεια, αναφέρει το southfront.press.

Οι ίδιες οι ουκρανικές πηγές επιβεβαίωσαν πολλά κύματα ρωσικών χτυπημάτων στις πόλεις Χάρκοβο, Ντνεπροπετρόφσκ, Ζαπορόζιε, καθώς και στην περιοχή της Οδησσού. Τα ρωσικά πλήγματα κατέστρεψαν ορισμένες ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Konstantinovka, που βρίσκεται στην ελεγχόμενη από την Ουκρανία περιοχή της DPR. Οι ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές έχουν υποστεί πάρα πολλές ζημιές για πλήγματα με τρεις μόνο πυραύλους. Αν κάποιος εξακολουθεί να πιστεύει τις δηλώσεις του Κιέβου.

Ο ρωσικός στρατός επανέλαβε επίσης τα πλήγματα ακριβείας στα στρατηγικά ουκρανικά μετόπισθεν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό είναι ένα σαφές σημάδι αδυναμίας της ουκρανικής αεράμυνας. Εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής προέλασης προς διάφορες κατευθύνσεις στο μέτωπο, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση αναγκάστηκε να αναπτύξει πολύτιμα συστήματα αεράμυνας πιο κοντά στα πεδία των μαχών. Ως αποτέλεσμα, η Ουκρανία απέτυχε να διασφαλίσει στρατηγικά σημαντικές υποδομές στα μετόπισθεν καθώς και να κρύψει ακριβά συστήματα του ΝΑΤΟ κοντά στο μέτωπο.
Ο ρωσικός στρατός κατέχει την στρατιωτική πρωτοβουλία στα πεδία των μαχών.

Στην περιοχή Artyomovsk, οι ουκρανικές προσπάθειες αντεπίθεσης στο Krasnoe αποκρούονται. Η ρωσική σημαία κυματίζει στην πόλη, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται βόρεια αυτής, πλησιάζοντας το κύριο ουκρανικό προπύργιο στην περιοχή, το Chasov Yar. Ταυτόχρονα, οι γραμμές του μετώπου άρχισαν να κινούνται στο βόρειο πλευρό. Οι ρωσικές δυνάμεις διεύρυναν τη ζώνη ελέγχου τους στην Μπογκντάνοβκα και κατέλαβαν το κεντρικό τμήμα του χωριού.

Καμία ενίσχυση με οχήματα του ΝΑΤΟ δε βοήθησε τον ουκρανικό στρατό να κρατήσει τη γραμμή άμυνας στα χωριά δυτικά της Αβντέεβκα. Παρά την ουκρανική αντεπίθεση, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στη Semenovka από τη νότια κατεύθυνση. Μια μετωπική επίθεση στο χωριό δεν είναι δυνατή λόγω ενός φυσικού υδάτινου φράγματος στα περίχωρά του. Από τα βόρεια, οι ουκρανικές θέσεις εξασφαλίζονται από τη συνεχιζόμενη μάχη για το Berdychi.

Οι τελευταίοι δρόμοι της τελευταίας υπερασπίζονται από την ουκρανική 47η ξεχωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία "Magura". Εκπαιδευμένη στο ΝΑΤΟ και οπλισμένη με νατοϊκά άρματα μάχης, η μονάδα αυτή βρισκόταν στο παρελθόν στην πρώτη γραμμή της ουκρανικής αντεπίθεσης στη Ζαπορόζιε. Δεν κατάφερε να φέρει στρατηγικές νίκες, αλλά άφησε δεκάδες κατεστραμμένα νατοϊκά οχήματα στα πεδία των μαχών.

Η ανάπτυξη πρόσθετων δυνάμεων στην περιοχή της Avdeevka επέτρεψε την επιβράδυνση της ρωσικής προέλασης. Από την άλλη πλευρά, οι μαζικές απώλειες των αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams αμέσως μετά την ανάπτυξή τους στο μέτωπο επέφεραν βαρύ πλήγμα σε ολόκληρη την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ. Στις 27 Μαρτίου, νέα πλάνα επιβεβαίωσαν την καταστροφή ενός ακόμη Abrams κοντά στο Berdychi.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail