Κανείς δε θέλει να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία - Γερμανία

Roni Rekomaa/Lehtikuva via ΑΡ
Freepen.gr - Οι συζητήσεις σχετικά με το αν το ΝΑΤΟ θα πρέπει να σταματήσει να επιχειρεί στην Ουκρανία, διότι κανείς δεν θέλει πραγματικά να συμβεί κάτι τέτοιο, δήλωσε την Παρασκευή ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.

Ο Πιστόριους βρισκόταν στη Φινλανδία για να επισκεφθεί τα γερμανικά στρατεύματα που λαμβάνουν μέρος στις πολεμικές ασκήσεις Nordic Response του ΝΑΤΟ στον Αρκτικό Κύκλο. Ενώ βρισκόταν εκεί, παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Φινλανδό ομόλογό του Antti Hakkanen.

"Κανείς δεν θέλει πραγματικά να έχει μπότες στο έδαφος στην Ουκρανία", δήλωσε ο Πιστόριους, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που άφησε να εννοηθεί πως το θέμα είναι ανοιχτό.

Οι συζητήσεις σχετικά με αυτό "πρέπει να σταματήσουν", πρόσθεσε.

"Κανείς δεν υποστηρίζει τώρα 'μπότες στο έδαφος'", συμφώνησε ο Χάκανεν.

"Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος υποστηρικτής της Ουκρανίας παγκοσμίως", δωρίζοντας 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ (8,2 δισεκατομμύρια δολάρια) μόνο φέτος, σημείωσε ο Πιστόριους, προσθέτοντας πως το Βερολίνο έχει στείλει "αεράμυνα, πυροβολικό, πυρομαχικά, ό,τι χρειάζεται η Ουκρανία".

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την απόφαση της Γερμανίας να μην στείλει στην Ουκρανία τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Taurus, ο Πιστόριους είπε ότι αυτό θα ήταν ένα βήμα παραπάνω.

"Πάντα τονίζουμε πως οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς δε θα κρίνουν αυτόν τον πόλεμο", είπε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχει πει πως "υπάρχει μια αποφασιστική γραμμή που δεν θα περάσουμε ποτέ, και αυτή είναι να συμμετέχουμε, να είμαστε μέρος του πολέμου".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail