Όταν ο Πούτιν μιλάει η Δύση καλύτερα να ακούει

Εάν είστε κάτω των 55 ετών, πιθανόν να μην έχετε ακούσει ποτέ για την EF Hutton. Η Hutton, μια χρηματιστηριακή εταιρεία, έγινε αρκετά γνωστή με μια σειρά διαφημίσεων που έφεραν το σλόγκαν: "Όταν η EF Hutton μιλάει, οι άνθρωποι ακούνε". 

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Προσέξτε λοιπόν προσεκτικά την προειδοποίηση του Πούτιν προς τη Δύση κατά την ετήσια ομιλία του "Η κατάσταση της Ρωσίας".

Ο Πούτιν σημείωσε ότι, ενώ κατηγορούν τη Ρωσία για σχέδια επίθεσης κατά των συμμάχων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, οι δυτικοί σύμμαχοι "επιλέγουν στόχους για να πλήξουν το έδαφός μας" και "συζητούν για την πιθανότητα αποστολής ενός νατοϊκού αποσπάσματος στην Ουκρανία".

"Θυμόμαστε τη μοίρα εκείνων που έστειλαν τα αποσπάσματα των στρατευμάτων τους στο έδαφος της χώρας μας", είπε ο Ρώσος ηγέτης σε μια προφανή αναφορά στις αποτυχημένες εισβολές του Ναπολέοντα και του Χίτλερ. "Τώρα οι συνέπειες για τους δυνητικούς εισβολείς θα είναι πολύ πιο τραγικές".

Σε μια δίωρη ομιλία ενώπιον ακροατηρίου νομοθετών και ανώτατων αξιωματούχων, ο Πούτιν χαρακτήρισε τους δυτικούς ηγέτες απερίσκεπτους και ανεύθυνους και δήλωσε πως η Δύση θα πρέπει να έχει κατά νου ότι "διαθέτουμε επίσης τα όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφός τους, και όλα αυτά που προτείνουν τώρα και τρομάζουν τον κόσμο, όλα αυτά εγείρουν την πραγματική απειλή μιας πυρηνικής σύγκρουσης που θα σημάνει την καταστροφή του πολιτισμού μας".

Οι παρατηρήσεις του Πούτιν δεν ήταν "αυθόρμητες". Ήταν ένα προσεκτικά επεξεργασμένο μήνυμα που απευθυνόταν ειδικά στον Μπάιντεν και στους ηγέτες του ΝΑΤΟ και ήρθε στον απόηχο της απίστευτα άκομψης τόνου ομιλίας του Γάλλου προέδρου Μακρόν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα:

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας δεν "αποκλείεται" στο μέλλον, αφού το θέμα συζητήθηκε σε μια συνάντηση Ευρωπαίων ηγετών στο Παρίσι, καθώς η πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας αλέθει για τρίτο χρόνο.

Ο Γάλλος ηγέτης δήλωσε πως "θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε η Ρωσία να μην μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο" μετά τη συνάντηση περισσότερων από 20 Ευρωπαίων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και άλλων δυτικών αξιωματούχων.

"Δεν υπάρχει συναίνεση σήμερα για να στείλουμε με επίσημο, επικυρωμένο τρόπο στρατεύματα στο έδαφος. Αλλά όσον αφορά τη δυναμική, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί", δήλωσε ο Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου στο προεδρικό μέγαρο Ελιζέ.

Ο Μακρόν δεν ήταν ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης με μια κακή περίπτωση στοματικού πυρετού. Ο Όλαφ Σολτς έκανε το χρέος του για να σπείρει περισσότερη διχόνοια στο ΝΑΤΟ. Ενώ απέρριψε σθεναρά τον ισχυρισμό του Μακρόν πως η Ευρώπη θα αναπτύξει στρατεύματα στην Ουκρανία, άδειασε το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία:

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Σολτς δικαιολόγησε τη συνεχιζόμενη άρνησή του να στείλει τους γερμανικούς πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία λέγοντας ότι θα μπορούσε να απαιτηθεί ο προγραμματισμός τους από γερμανικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

Αυτό θα καθιστούσε - κατά την άποψη του Scholz - τη Γερμανία ενεργό συμμετέχοντα στη σύγκρουση.

"Πρόκειται για ένα όπλο πολύ μεγάλης εμβέλειας", δήλωσε ο Scholz για τους Taurus. "Και αυτό που κάνουν οι Βρετανοί και οι Γάλλοι όσον αφορά τον έλεγχο των στόχων και την υποστήριξη του ελέγχου των στόχων δεν μπορεί να γίνει στη Γερμανία".

Εκτός από τη σαφή προειδοποίηση του Πούτιν προς τη συμμαχία του ΝΑΤΟ πως παίζει με πιθανή πυρηνική πυρκαγιά, η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών διέρρευσε μια εκπληκτική συνομιλία μεταξύ Γερμανών στρατιωτικών αξιωματικών που συζητούσαν σχέδια επίθεσης στη Ρωσία. Σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση, στις 19 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνομιλία μεταξύ των Grafe (επικεφαλής τμήματος επιχειρήσεων και ασκήσεων στη Διοίκηση Αεροπορικών Δυνάμεων της Bundeswehr), Gerhartz (επιθεωρητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Bundeswehr), Fenske και Frohstedte (υπάλληλοι της Διοίκησης Αεροπορικών Επιχειρήσεων εντός του Κέντρου Διαστημικών Επιχειρήσεων της Bundeswehr). Έγινε λεπτομερής συζήτηση για τη χρήση γερμανικών πυραύλων για την επίθεση σε στόχους στη Ρωσία, όπως η γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία. Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο εδώ.

Αυτή δεν ήταν μια τυχαία διαρροή. Σκοπός της ήταν να θέσει τη Δύση σε γνώση ότι η Ρωσία έχει πλήρη επίγνωση των όσων λένε μεταξύ τους αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ σε όλη τη συμμαχία και γνωρίζει τα σχέδια επίθεσης σε ρωσικούς στόχους. Αυτή η διαρροή σε συνδυασμό με τις παρατηρήσεις του Πούτιν την προηγούμενη ημέρα είναι μια αδιαμφισβήτητη προειδοποίηση προς τη Δύση πως πλησιάζει μια κόκκινη γραμμή που, αν ξεπεραστεί, θα απαιτήσει μια ισχυρή ρωσική απάντηση. Μια τέτοια απάντηση θα μπορούσε να περιλαμβάνει την καταστροφή των βάσεων του ΝΑΤΟ που χρησιμοποιούνται για την εξαπόλυση επιθέσεων κατά της Ρωσίας. Ο Πούτιν δε λέει μαλ...κίες. Μιλάει σοβαρά και η σοβαρότητα του θέματος υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι ο Πούτιν έδωσε το πράσινο φως για τη διαρροή υποκλαπέντων συνομιλιών αξιωματικών του ΝΑΤΟ στα μέσα ενημέρωσης. Η Δύση καλά θα κάνει να δώσει μεγάλη προσοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail