Ρωσικά πλήγματα ακριβείας και ξαφνικοί θάνατοι αξιωματικών του ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Στις 26 Μαρτίου, ρωσικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν μια επιτυχημένη πυραυλική επίθεση στις ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις στην πόλη Τσάσοφ Γιαρ που βρίσκεται κοντά στο Αρτιομόφσκ. Σύμφωνα με τις ανοικτές πηγές, ο ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος Iskander κατέστρεψε ένα υπόγειο καταφύγιο, όπου ήταν κρυμμένο το ουκρανικό διοικητήριο, γράφει το southfront.press.

Αξιωματικοί από χώρες του ΝΑΤΟ, ιδίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πολωνία, φέρονται να εξοντώθηκαν ως αποτέλεσμα του χτυπήματος στο διοικητήριο. Οι ξένοι συμμετείχαν στον συντονισμό και τη διοίκηση της ουκρανικής ομάδας στην στρατηγικής σημασίας κατεύθυνση.

Οι ανώτεροι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό στο σχεδιασμό των ουκρανικών αμυντικών επιχειρήσεων στο Ντονμπάς. Πριν από την επίθεση, υπήρχαν αναφορές ότι "στρατιωτικοί σύμβουλοι" του ΝΑΤΟ ήρθαν στο Chasov Yar εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής προέλασης στην κατεύθυνση Artyomovsk. Στις 23 Μαρτίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κήρυξε τον πλήρη ρωσικό έλεγχο του χωριού Krasnoe (Ivanovskoe) που βρίσκεται κοντά στο Chasov Yar.

Λίγο μετά το χτύπημα, ουκρανικά αεροσκάφη ασθενοφόρων εντοπίστηκαν να κατευθύνονται προς την Πολωνία.


Την ίδια ημέρα, στις 26 Μαρτίου, πολωνικές πηγές ανέφεραν τον αιφνίδιο θάνατο του Πολωνού ταξίαρχου Adam Marczak. Η Επιχειρησιακή Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Πολωνίας επιβεβαίωσε σύντομα τις αναφορές.

"Ο απροσδόκητος θάνατος του στρατηγού επήλθε από φυσικά αίτια, στον ελεύθερο χρόνο του", ανέφερε η στρατιωτική υπηρεσία.

Οι Πολωνοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως "οι συγγενείς και οι φίλοι του εκλιπόντος ενημερώθηκαν για το περιστατικό και τους διαβεβαίωσαν για πλήρη υποστήριξη". Έτσι, ο υψηλόβαθμος αξιωματικός δεν πέθανε στο σπίτι του.

Ο "ξαφνικός θάνατος" του Πολωνού ταξίαρχου προκάλεσε υποψίες ότι θα μπορούσε να είχε εξοντωθεί ως αποτέλεσμα του ρωσικού πλήγματος ακριβείας στην ουκρανική πόλη Chasov Yar, όπου ο κ. Marczak μπορούσε να "περάσει τον ελεύθερο χρόνο του". Είναι πιθανό να σκοτώθηκε σε τυχόν προηγούμενα ρωσικά πλήγματα ακριβείας στα ουκρανικά μετόπισθεν.

Ο Marczak ήταν επικεφαλής του επιτελείου της διοίκησης της συμμαχικής επιχείρησης Althea, της στρατιωτικής αποστολής υπό την ηγεσία της ΕΕ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Το πολωνικό απόσπασμα που συμμετείχε σε αυτήν αριθμούσε μόνο μέχρι 50 στρατιώτες, οι οποίοι εκτελούν καθήκοντα εκπαίδευσης και παροχής συμβουλών. Ο ταξίαρχος Marczak ήταν επίσης επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών και Ηλεκτρονικού Πολέμου στη Γενική Διοίκηση μέχρι τον Ιούλιο του 2021. Υπηρέτησε στην 6η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία και στη συνέχεια στο αρχηγείο της διεύθυνσης ειδικών δυνάμεων. Κατείχε επίσης διοικητικές θέσεις σε στρατιωτικές αποστολές στο Αφγανιστάν.

Μαζί με τον θάνατο του Marczak, ο πολωνικός στρατός δημοσίευσε αρκετές ακόμη νεκρολογίες στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων και των στρατευμάτων άμυνας NBC.

Εκτός από τον Marczak, η Πολωνία αναγνώρισε τον θάνατο πέντε ακόμη στρατιωτών το Μάρτιο: στις 26 Μαρτίου, ο θάνατος ενός 30χρονου στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων ως αποτέλεσμα χιονοστιβάδας κατά τη διάρκεια ορεινών ασκήσεων στα πολωνο-σλοβακικά σύνορα, δύο ναρκαλιευτές του 5ου χημικού συντάγματος Tarnovskogorsky φέρεται να έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα έκρηξης στη βοεβωδία της Σιλεσίας στις 25 Μαρτίου, και δύο στρατιώτες φέρεται να παρασύρθηκαν στις 5 Μαρτίου σε πεδίο εκπαίδευσης στη βοεβωδία Drava-Pomeranian.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ αρνούνται να αναγνωρίσουν επίσημα την παρουσία των δυνάμεών τους στο έδαφος της Ουκρανίας, παρά τις πολυάριθμες αποδείξεις. Προκειμένου να αποκρύψουν την αλήθεια, οι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ, μεταξύ άλλων στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ιταλία, δημοσίευσαν αναφορές για "ξαφνικούς και φυσικούς θανάτους" αξιωματικών τους, οι οποίοι, όπως αποδείχθηκε αργότερα, "επισκέφθηκαν την Ουκρανία". Φυσικά, είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν αξιόπιστα τα αίτια των θανάτων των στρατηγών του ΝΑΤΟ, αλλά ορισμένα μοτίβα προκαλούν εύλογες υποψίες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail