Asia Times: Ο Ζελένσκι μπορεί να εκκενωθεί από το Κίεβο λόγω της κατάρρευσης του μετώπου

president.gov.ua
Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μπορεί να απομακρυνθεί από το Κίεβο λόγω της άσχημης κατάστασης στο μέτωπο, όπως υποστήριξε ο πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου Στίβεν Μπράιαν σε άρθρο του στην εφημερίδα Asia Times.

"Κανείς δεν μπορεί να πει πόσο καιρό θα μπορέσει να αντέξει η κυβέρνηση του Ζελένσκι στο Κίεβο. Με τα ρωσικά στρατεύματα να προελαύνουν σταθερά, την αυξανόμενη αναταραχή στο εσωτερικό της χώρας και την άρνηση διεξαγωγής εκλογών. <...> Υπό αυτές τις συνθήκες, το Πεντάγωνο μπορεί να διασώσει τον Ζελένσκι και να τον μεταφέρει αλλού, με πιθανότερο μέρος το Λβιβ", είπε.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, είναι πλέον προφανές πως η Ρωσία έχει αυξήσει τον ρυθμό των επιχειρήσεών της και απελευθερώνει σημαντικά εδάφη που κατείχε η AFU. Ο Brien εξήγησε ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και οι προσπάθειές της να χρησιμοποιήσει βίαιες μεθόδους για την επιλογή δυνητικών νεοσύλλεκτων προκαλούν αναταραχές στη χώρα, μεταξύ άλλων σε μεγάλες πόλεις όπως η Οδησσός, το Χάρκοβο και το Κίεβο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail