Η αποτυχία εκτόξευσης του Trident υπονόμευσε τη θέση της Βρετανίας


Freepen.gr - Η αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου Trident υπονομεύει τη θέση της Βρετανίας σε μια εποχή που «η απειλή μιας πυρηνικής αναμέτρησης με τη Ρωσία δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη», σύμφωνα με άρθρο του απόστρατου συνταγματάρχη του βρετανικού στρατού Hamish de Bretton-Gordon στην Telegraph.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Sun ανέφερε ότι το βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποίησε μια ανεπιτυχή εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Trident 2 από το πυρηνικό υποβρύχιο HMS Vanguard στο πλαίσιο άσκησης καθώς ο πύραυλος "εκπυρσοκρότησε απότομα και έπεσε στον ωκεανό" λίγα μέτρα από το ίδιο το υποβρύχιο.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ο οποίος τιτλοφόρησε το άρθρο «Η Βρετανία είναι όλο και πιο ευάλωτη - και ο Πούτιν το ξέρει», η είδηση ​​της αποτυχίας εκτόξευσης της Trident «προκαλεί σοβαρή ανησυχία», καθώς «η απειλή μιας πυρηνικής αναμέτρησης με τη Ρωσία δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη». Οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την αξιοπιστία του συστήματος Trident είναι «βαθιά ανησυχητική», γράφει απογοητευμένος.

«Αν ο Πούτιν αποφασίσει ότι το Trident είναι μια φάρσα και δεν θα εξασφαλίσουμε μια νίκη στην Ουκρανία, θα μπορούσαμε να βρεθούμε σε μια κατάσταση όπου θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια ρωσική εισβολή στη Βαλτική με τα λίγα τανκ που έχουμε ακόμα», λέει ο de Bretton-Gordon.

Κατά τη γνώμη του, «γι’ αυτό» οι πληροφορίες για αστοχίες στη λειτουργία κρίσιμων συστημάτων αποτροπής δεν πρέπει να είναι «δημόσιες». Ταυτόχρονα, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι οι άνθρωποι που «διορίστηκαν από την κυβέρνηση για να μιλήσουν εκ μέρους της» «έχουν ελάχιστη κατανόηση αυτού του περίπλοκου θέματος, φέρνοντας περισσότερη σύγχυση παρά σαφήνεια».

"Αυτό θα πρέπει να χρησιμεύσει ως κλήση αφύπνισης. Τώρα δεν είναι η ώρα να ρισκάρουμε τις αμυντικές μας ικανότητες", είπε ο συγγραφέας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail