Ρωσικά διαστημικά πυρηνικά και ο θάνατος του Ναβάλνι... Οι αμερικανικές ψυχολογικές επιχειρήσεις γίνονται βαλλιστικές

Photo: REUTERS/Ringo Chiu
Οι ισχυρισμοί για τα ρωσικά διαστημικά πυρηνικά όπλα ξετυλίχθηκαν και κατέληξαν σε ανέκδοτο. Ευτυχώς, στη συνέχεια συνέβη ο θάνατος του υποστηριζόμενου από τη Δύση αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι για να μπορέσουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης να πέσουν σε φρενίτιδα αντιρωσικών πρωτοσέλιδων.

EDITORIAL - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Πρώτη ήταν η τρομολαγνική ιστορία ότι η Ρωσία φέρεται να αναπτύσσει ένα διαστημικό πυρηνικό όπλο. Αρχικά, η ιστορία αυτή παρουσιάστηκε με δραματικό τρόπο ως σοβαρή απειλή εθνικής ασφάλειας για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρά την εντυπωσιακή αναφορά, η ιστορία έγινε γρήγορα περίγελος. Ακόμη και ορισμένοι Αμερικανοί νομοθέτες την απέρριψαν ως "μαλακίες" και ως μια απροκάλυπτη προσπάθεια του Λευκού Οίκου του Μπάιντεν και των μυστικών υπηρεσιών να πιέσουν το Κογκρέσο να ψηφίσει ένα νέο νομοσχέδιο μεγαλοστρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Θα αναφερθούμε στην ιστορία του Ναβάλνι σε λίγο. Αλλά ας αναλύσουμε πρώτα την ενορχήστρωση των υποτιθέμενων ρωσικών διαστημικών πυρηνικών όπλων.

Το δράμα ξεκίνησε την Τετάρτη, όταν ο Μάικ Τέρνερ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων (μια ύποπτη πηγή αν υπήρξε ποτέ), έκανε δημόσιες εκκλήσεις στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει τις πληροφορίες για "μια σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια". Ο Τέρνερ είναι Ρεπουμπλικανός μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά είναι στενός σύμμαχος του Δημοκρατικού Λευκού Οίκου όσον αφορά την ένθερμη υποστήριξη της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία. Το τελευταίο νομοσχέδιο πέρασε από την άνω βουλή της αμερικανικής Γερουσίας την προηγούμενη ημέρα, στις 13 Φεβρουαρίου, αλλά είναι απίθανο να εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου πολλοί Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες αντιτίθενται σθεναρά σε αυτό.

Συνοδεύοντας τις "ανησυχίες" του προέδρου της επιτροπής πληροφοριών Τέρνερ, τα μέσα ενημέρωσης έβγαλαν στη συνέχεια ανώνυμες πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που "αποκάλυπταν" ότι η απειλή για την εθνική ασφάλεια προέρχεται από ρωσικά πυρηνικά όπλα που φέρονται να αναπτύσσονται για την καταστροφή αμερικανικών επικοινωνιακών δορυφόρων στο διάστημα. Ο Λευκός Οίκος στη συνέχεια "επιβεβαίωσε" τις πληροφορίες την επόμενη ημέρα, στις 15 Φεβρουαρίου. Ήταν μια κατάφωρη δουλειά που στήθηκε. Αλλά η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπάθησε να περιορίσει τον πανικό του κοινού λέγοντας πως η απειλή δεν ήταν επικείμενη και ότι το υποτιθέμενο ρωσικό όπλο που θα σκότωνε δορυφόρους δεν είχε αναπτυχθεί σε τροχιά, ούτε θα υπήρχε κίνδυνος για τη Γη. (Οπότε, για ποιο λόγο έγινε όλη αυτή η φασαρία;)

Κατά ειρωνικό τρόπο, τα χλευαστικά σχόλια από δύσπιστους Αμερικανούς νομοθέτες βρήκαν ανταπόκριση και από το Κρεμλίνο. Ο εκπρόσωπος του τελευταίου, Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε μια παρόμοια εκτίμηση ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έπαιζε κόλπα για να προωθήσει το πακέτο στρατιωτικής χρηματοδότησης για την Ουκρανία.

Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει καθυστερήσει από τα τέλη του περασμένου έτους. Η κυβέρνηση Μπάιντεν καλοπιάνει εδώ και μήνες το Κογκρέσο για να το ψηφίσει. Αφού η Γερουσία ψήφισε τελικά το νομοσχέδιο αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος Μπάιντεν άσκησε πίεση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, λέγοντας ότι "η ιστορία σας παρακολουθεί". Το νομοσχέδιο εξυψώθηκε ως υπαρξιακής σημασίας για την αντιμετώπιση της "ρωσικής επιθετικότητας" στην Ουκρανία. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν (εξωφρενικά) πως αν δεν παρασχεθεί η στρατιωτική βοήθεια, τότε η ήττα της Ουκρανίας θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων για να αποτρέψουν τη ρωσική λαίλαπα σε όλη την Ευρώπη.

Το αμερικανικό κοινό, όπως και το ευρωπαϊκό, έχει γίνει όλο και πιο επιφυλακτικό απέναντι στην αδιάκοπη διοχέτευση κεφαλαίων και όπλων των φορολογουμένων στην Ουκρανία. Πολλοί πολίτες στη Δύση -η πλειοψηφία, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις- έχουν γίνει επικριτικοί απέναντι στην τροφοδοσία ενός αιματηρού πολέμου για τον αμφίβολο σκοπό της "υπεράσπισης της δημοκρατίας" σε ένα καθεστώς που κυριαρχείται από νεοναζί. Σε μια εποχή βαθιάς κοινωνικής και οικονομικής δυσπραγίας στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, η δυτική κοινή γνώμη δικαίως περιφρονεί εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ που σπαταλώνται σε θάνατο και καταστροφή και επίσης απομυζούνται από μια διεφθαρμένη συμμορία στο Κίεβο.

Τα 61 δισεκατομμύρια δολάρια στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία είναι απλώς η τελευταία δόση που η Ουάσινγκτον επιδιώκει να ρίξει στη μαύρη τρύπα του πολέμου αντιπροσώπων της εναντίον της Ρωσίας - ενός πολέμου που στην πραγματικότητα αποσκοπεί στην ήττα της Ρωσίας ως γεωπολιτικού εμποδίου στην ηγεμονία των ΗΠΑ. Μια άλλη κινητήρια δύναμη είναι τα τεράστια κέρδη με τα οποία οι φορολογούμενοι επιδοτούν το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα στη σάπια καρδιά του δυτικού καπιταλισμού.

Διακυβεύονται πάρα πολλά με την αποτυχία του πολέμου των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ ως πληρεξουσίων αντιπροσώπων στην Ουκρανία. Το καθεστώς του Κιέβου βρίσκεται αντιμέτωπο με την κατάρρευση μπροστά σε έναν ανώτερο ρωσικό στρατό.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου από το Κογκρέσο έχει αποκτήσει τόσο επιτακτική σημασία - για τους πολεμοκάπηλους.

Για να περάσει αυτό το νομοσχέδιο στο νόμο, οι ηγέτες του βαθέος κράτους των ΗΠΑ και ο πειθήνιος Λευκός Οίκος του Μπάιντεν, μαζί με το κατεστημένο των μέσων ενημέρωσης και των μυστικών υπηρεσιών, προσπάθησαν να δαιμονοποιήσουν τη Ρωσία με μια απελπισμένη ιστορία για υποτιθέμενα πυρηνικά όπλα για το διάστημα. Ω, αυτοί οι καταχθόνιοι Ρώσοι!

Όμως, όπως προαναφέρθηκε, η ιστορία με τα διαστημικά πυρηνικά μετατράπηκε σε φάρσα. Ήταν πολύ προφανές ότι το κοινό χειραγωγούνταν, ή ότι εξαπατούσαν το κοινό, όπως το έθεσε ένας Αμερικανός νομοθέτης. Όταν μια ψυχολογική επιχείρηση αποτυγχάνει, το πλήγμα είναι επικίνδυνο για τους συντάκτες της, λόγω της επιζήμιας αποκάλυψης και της περιφρόνησης που προκαλεί. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ήταν ανοιχτή στη γελοιοποίηση.

Υπάρχουν πολλά αποκαλυπτικά σημάδια πως η ιστορία ήταν εξαρχής απόλυτη ανοησία. Ο Bruce Gagnon, συντονιστής του Global Network Against Weapons and Nuclear Power in Space, με έδρα τις ΗΠΑ, δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί είναι παράλογοι. Σε ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το Strategic Culture Foundation για το παρόν κύριο άρθρο, ο Gagnon δήλωσε ότι η Ρωσία έχει ήδη αναπτύξει τρομερά μη πυρηνικά κινητικά όπλα για να καταστρέψει δορυφόρους αν το ήθελε. Παρατήρησε επίσης πως οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν αντιδορυφορικά όπλα (ASAT).

Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει ανάγκη η Ρωσία να αναπτύξει ένα επικίνδυνο πυρηνικό όπλο για να εξουδετερώσει δορυφόρους. Οι πυρηνικές λεπτομέρειες που αναδείχθηκαν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα είναι ένας αχρείαστος εξωραϊσμός που έχει σχεδιαστεί για να θορυβήσει το κοινό και να δαιμονοποιήσει τη Ρωσία ως ένα κακό κράτος-απατεώνα.

Η Ρωσία συνυπογράφει τη Συνθήκη για το Διάστημα του 1967, όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα και πάνω από 120 άλλα έθνη. 

Ο Bruce Gagnon σχολίασε: "Οι Ρώσοι έχουν μακρά ιστορία στο να τηρούν γενικά τις συνθήκες, ενώ οι ΗΠΑ όχι. Και να θυμάστε ότι η Ρωσία και η Κίνα κάθε χρόνο, τουλάχιστον τα τελευταία 20-30 χρόνια, πηγαίνουν στον ΟΗΕ και εισηγούνται μια νέα συνθήκη που ονομάζεται Πρόληψη της Κούρσας των Όπλων στο Διάστημα (PAROS) για την απαγόρευση όλων των όπλων που δεν εμπίπτουν στη συνθήκη του 1967. Οι ΗΠΑ πάντα αρνούνται, λέγοντας πως δεν υπάρχει ανάγκη για μια νέα συνθήκη".

Πέρα από το ύψιστης σημασίας ζήτημα της εξασφάλισης πρόσθετης χρηματοδότησης για τον πόλεμο δι' αντιπροσώπων στην Ουκρανία, ένα άλλο ζήτημα χρονικής συγκυρίας είναι ο απόηχος της συνέντευξης-μπλοκ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον. Από τη στιγμή που η συνέντευξη προβλήθηκε την περασμένη Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης σε όλο τον κόσμο. Έχει συγκεντρώσει πάνω από 300 εκατομμύρια προβολές και συνεχίζει να μετράει.

Η προσωπική συνέντευξη θεωρήθηκε ως μια πρωτοποριακή παγκόσμια αποκλειστικότητα, μια ενημερωτική πλατφόρμα για τον Πούτιν, ώστε να δώσει ολοκληρωμένα την άποψη της Ρωσίας για όλη τη σύγκρουση στην Ουκρανία, και πολλά άλλα. Ο Ρώσος ηγέτης θεωρήθηκε από το αμερικανικό και το ευρωπαϊκό κοινό ως λογικός, ευφυής, ευκρινής και πειστικός. Η καρικατούρα της δυτικής προπαγάνδας για τον Πούτιν διαλύθηκε και για μια σπάνια στιγμή, το δυτικό κοινό ενημερώθηκε πειστικά για τις ευρύτερες αιτίες της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Δηλαδή, για το πώς ο άξονας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία του είχε υποκινήσει τον πόλεμο υποδαυλίζοντας ένα αντιρωσικό καθεστώς στο οποίο κυριαρχούσαν νεοναζί.  Ο αντίκτυπος της συνέντευξης επέφερε ένα καταστροφικό πλήγμα στη δυτική αφήγηση της "ρωσικής επιθετικότητας" και του "κακού Πούτιν".

Είναι εύλογο ότι το πολεμοκάπηλο κατεστημένο των ΗΠΑ εξοργίστηκε από αυτή την αποκάλυψη.

Ως εκ τούτου, για να ανακτήσει τον έλεγχο της αφήγησης και να συγκρατήσει το δυτικό κοινό, εξαπολύθηκε το τρομολαγνικό παραμύθι των πυρηνικών όπλων στο διάστημα. Δυστυχώς, αυτή η ψυχολογική προσπάθεια απέτυχε να κερδίσει έδαφος και μάλιστα κατέληγε γρήγορα σε φάρσα.

Στη συνέχεια, ευτυχώς, ήρθε η είδηση του θανάτου του Ναβάλνι. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έβγαλαν αμέσως τίτλους και σχόλια πως τον είχε σκοτώσει το "καθεστώς Πούτιν".

Ο Ναβάλνι εξέτιε 19 χρόνια φυλάκισης για πολλαπλές καταδίκες για διαφθορά. Πέθανε την Παρασκευή προφανώς από θρόμβο αίματος. Ο 47χρονος ήταν μια σπασμένη και ξεχασμένη φιγούρα που αντιμετώπιζε μια μάταιη ύπαρξη, αφού χρησιμοποιήθηκε και εγκαταλείφθηκε από τους χειριστές των δυτικών μυστικών υπηρεσιών ως μια κομμένη φιγούρα αντιφρονούντων. Το μέλλον του φαινόταν ζοφερό. Ποιος γνωρίζει σε αυτό το στάδιο τι προκάλεσε τον θάνατό του; Τον είδε για τελευταία φορά ο δικηγόρος του κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στη φυλακή αυτή την εβδομάδα, δύο ημέρες πριν από τον θάνατό του. Μήπως ο δικηγόρος του έδωσε κάτι στον Ναβάλνι; Προσφέρθηκε στον ξεπεσμένο δυτικό πράκτορα μια συμφωνία προς όφελος της οικογένειάς του αν συμφωνούσε σε μια τελευταία, απόλυτη ψυχολογική επιχείρηση εκ μέρους των δυτικών χειριστών; Να αυτοκτονήσει; Ο θάνατός του στη φυλακή έχει σίγουρα προσφέρει στα δυτικά μέσα ενημέρωσης μια καλή ευκαιρία να αλλάξουν την αφήγηση και να προκαλέσουν μια χιονοστιβάδα ρωσοφοβίας, όπως ακριβώς απαιτείται.

Όσον αφορά τα παρατραβηγμένα ρωσικά διαστημικά πυρηνικά και τον θάνατο του Ναβάλνι, το ερώτημα του εγκληματολόγου "Ποιος κερδίζει;" και ο παράγοντας του timing είναι συχνά αξιόπιστοι δείκτες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail