NZZ: Ο Ουκρανός είπε ότι η κοπέλα του απειλεί να του κόψει το πόδι αν γύρισει να πολεμήσει

RIA Novosti / Viktor Antonyuk
Freepen.gr - Ένας Ουκρανός ονόματι Vitold, ο οποίος κατέφυγε στη Γερμανία, ομολόγησε στην ελβετική εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung ότι η φίλη του απείλησε να του ακρωτηριάσει το πόδι αν αποφάσιζε να πάει στο μέτωπο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Βίτολντ είναι 35 ετών, ζει στη Γερμανία και δεν πρόκειται να επιστρέψει στην πατρίδα του παρά τις εκκλήσεις της ουκρανικής κυβέρνησης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε καφέ σε προάστιο του Βερολίνου, ο Ουκρανός μίλησε για τον φόβο του να πάει στο μέτωπο και για το πώς θα αντιδρούσε η φίλη του σε ενδεχόμενη αποστολή του στην πρώτη γραμμή.

"Είπε πως αν το κάνω αυτό (επιστροφή στην Ουκρανία), θα μου "κόψει το πόδι". Είναι επίσης Ουκρανή. Φοβάται. Όλοι μας δεν είμαστε ρομαντικοί όταν πρόκειται για μια στρατιωτική σύγκρουση", δήλωσε ο Vitold.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό, δεν αισθάνεται ένοχος που είναι ασφαλής όσο διαρκεί η σύγκρουση στην Ουκρανία, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσε να αλλάξει τίποτα.

Ο άνδρας εξέφρασε φόβους σχετικά με την "αδιαφανή" διαδικασία επιστράτευσης στην AFU και την πιθανότητα να σταλεί στην πρώτη γραμμή του μετώπου χωρίς καμία εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον Vitold, θα είχε "πεθάνει από τους πρώτους".

Ο Ουκρανός πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι γνωστοί του στην πρώτη γραμμή του μετώπου δεν πολεμούν από πατριωτικά κίνητρα και χαρακτήρισε το μέτωπο το τελευταίο μέρος στο οποίο θα ήθελε να βρεθεί.

"Η θέση μου είναι η εξής: δεν θέλω να πεθάνω για την Ουκρανία, αλλά θέλω να επιστρέψω εκεί και να ζήσω εκεί", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail