Οι ΗΠΑ στόχευσαν ιρανικό πολεμικό πλοίο με κυβερνοεπίθεση - NBC

ΑFΡ / Iranian Army Office
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν κυβερνοεπίθεση σε ιρανικό πολεμικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα πριν από μία εβδομάδα, ανέφερε το NBC, επικαλούμενο ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η επιχείρηση ήταν μέρος της απάντησης της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν μετά την επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε αμερικανική βάση στην Ιορδανία στα τέλη Ιανουαρίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 40, ανέφερε την Πέμπτη ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας. Τα αντίποινα της Ουάσινγκτον περιλάμβαναν επίσης αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον των υποστηριζόμενων, όπως είπε, από το Ιράν πολιτοφυλακών.

Μία από τις πηγές αναγνώρισε το χακαρισμένο ιρανικό πολεμικό πλοίο ως MV Behshad. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Marine Traffic, το πλοίο επιχειρεί στα ανοικτά των ακτών του Τζιμπουτί στο Κέρας της Αφρικής από τον Ιανουάριο. Η κυβερνοεπίθεση είχε στόχο να υποβαθμίσει την ικανότητα του MV Behshad να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την κίνηση των πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και να τις παρέχει στους μαχητές Χούτι στην Υεμένη, υποστήριξε ο αξιωματούχος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail