Mundo: Αξιωματικός της AFU είπε ότι τα τανκς θα σταματήσουν σύντομα να χρησιμοποιούνται στη μάχη λόγω των UAV

ukrinform.net
Freepen.gr - Ένας Ουκρανός στρατιωτικός δήλωσε ότι σύντομα τα τανκς δεν θα χρησιμοποιούνται πλέον στο πεδίο της μάχης λόγω των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ανέφερε η ισπανική εφημερίδα Mundo.

"Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κυριαρχούν στο πεδίο της μάχης και υπάρχουν χιλιάδες από αυτά. Η καθημερινή μας προσπάθεια είναι να επιβιώσουμε. Το τανκ είναι πλέον το πιο ευάλωτο όπλο. Σύντομα δεν θα χρησιμοποιούνται πλέον. Στην πραγματικότητα, δεδομένου πως δεν έχουμε σχεδόν καθόλου πυρομαχικά, και οι Ρώσοι το γνωρίζουν, τα χρησιμοποιούμε όλο και λιγότερο", δήλωσε στο δημοσίευμα ένας Ουκρανός αρματολός ονόματι Βίκτορ. Παραδέχθηκε επίσης πως τώρα βιώνει "πολύ περισσότερο" φόβο από ό,τι πριν.

Η Ρωσία νωρίτερα έστειλε σημείωμα στις χώρες του ΝΑΤΟ σχετικά με τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι οποιαδήποτε φορτία που περιέχουν όπλα για την Ουκρανία θα αποτελούσαν νόμιμο στόχο για τη Ρωσία. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ "παίζουν με τη φωτιά" προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία. Το Κρεμλίνο τόνισε ότι η άντληση όπλων στην Ουκρανία από τη Δύση δεν συμβάλλει στην επιτυχία των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων και θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail