Η γερμανική οικονομία μάλλον έχει βαλτώσει - έρευνα του Bloomberg

pixabay / jconejo
Freepen.gr - Η γερμανική οικονομία πιθανόν να μην καταφέρει να αναπτυχθεί ξανά στις αρχές του 2024, μετά τη συρρίκνωση που σημείωσε το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, ανέφερε τη Δευτέρα το Bloomberg.

Αναλυτές που ερωτήθηκαν από το πρακτορείο δήλωσαν ότι αναμένουν τώρα πως το ΑΕΠ θα παραμείνει στάσιμο τους πρώτους τρεις μήνες του έτους. Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων φέρεται να είναι ακόμη πιο απαισιόδοξο και προβλέπει συρρίκνωση.

"Τα στοιχεία εξακολουθούν να δείχνουν μια μέτρια συρρίκνωση το πρώτο τρίμηνο, αν και φαίνεται ότι ο πάτος είναι κοντά", δήλωσε στο Bloomberg ο αναλυτής της Rabobank Erik-Jan van Harn. "Το κλίμα βελτιώθηκε λίγο στον τομέα της μεταποίησης, ενώ η δραστηριότητα παραμένει ισχυρή στον τομέα των υπηρεσιών".

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η Bundesbank, δήλωσε τον περασμένο μήνα πως η οικονομία τα πηγαίνει χειρότερα από ό,τι είχε προβλεφθεί και πως η ανάκαμψή της πιθανώς θα καθυστερήσει. Η παραγωγή μπορεί να "μείνει στάσιμη στην καλύτερη περίπτωση" το πρώτο τρίμηνο, προειδοποίησε η ρυθμιστική αρχή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τον περασμένο μήνα, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,3% πέρυσι σε ετήσια βάση. Ωστόσο, χάρη στην αναθεώρηση προς τα πάνω των στοιχείων του τρίτου τριμήνου, η οικονομία έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να αποφύγει την τεχνική ύφεση, η οποία ορίζεται ως δύο συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail