Το παγκόσμιο βαθύ κράτος: Μια φασιστική παγκόσμια τάξη που χρηματοδοτείται από τους Αμερικανούς [και όχι μόνο] φορολογούμενους

pixabay / Tumisu
Η συζήτηση σχετικά με την εξωτερική βοήθεια των ΗΠΑ αποτελεί αντιπερισπασμό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το ποσό των χρημάτων των φορολογουμένων που ρέει σε ξένες χώρες με τη μορφή στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας είναι ασήμαντο. Ακόμη και με ποσοστό μικρότερο από το 1% του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να δαπανούν περισσότερα για εξωτερική βοήθεια από οποιοδήποτε άλλο έθνος.

John & Nisha Whitehead - rutherford.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Επιπλέον, αυτή η οικονομική τυραννία επιμένει είτε στο τιμόνι βρίσκεται ένας Δημοκρατικός είτε ένας Ρεπουμπλικάνος.

Ωστόσο, η κυβέρνηση ξοδεύει χρήματα που δεν έχει σε προγράμματα εξωτερικής βοήθειας που δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά, ενώ το εθνικό χρέος συνεχίζει να αυξάνεται, οι εγχώριες υποδομές μας συνεχίζουν να επιδεινώνονται και τα σύνορά μας συνεχίζουν να παραβιάζονται.

Τι συμβαίνει;

Φαίνεται πως μια εταιριοποιημένη, στρατιωτικοποιημένη, εδραιωμένη παγκόσμια γραφειοκρατία κυβερνά τη χώρα.

Αυτή η ισχυρή διεθνής συμμορία που αποτελείται από διεθνείς κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες - ας την ονομάσουμε Παγκόσμιο Βαθύ Κράτος - είναι εξίσου πραγματική με το εταιρικό, στρατιωτικοποιημένο, βιομηχανοποιημένο Αμερικανικό Βαθύ Κράτος και αποτελεί εξίσου μεγάλη απειλή για τα δικαιώματά μας ως άτομα σύμφωνα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ, αν όχι μεγαλύτερη.

Είναι σαφές ότι έχουμε εισέλθει σε μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων: φασισμός σε παγκόσμια κλίμακα.

Παραμένει ασαφές αν το αμερικανικό βαθύ κράτος ("ένας μηχανισμός εθνικής ασφάλειας που ασκεί επιρροή ακόμη και στους εκλεγμένους ηγέτες που θεωρητικά είναι υπεύθυνοι γι' αυτό") υπακούει στο παγκόσμιο βαθύ κράτος ή αν το παγκόσμιο βαθύ κράτος απλώς εξουσιοδοτεί το αμερικανικό βαθύ κράτος. Ωστόσο, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ο βαθμός στον οποίο είναι περίπλοκα και συμβιωτικά διαπλεκόμενα και αλληλένδετα.

Σκεφτείτε τον βαθμό στον οποίο οι ζωές και οι ελευθερίες μας επηρεάζονται από αυτή τη διεθνή σύγκλιση κυβερνητικών και κερδοσκοπικών εταιρικών συμφερόντων στο κράτος επιτήρησης, στο στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα, στην ιδιωτική βιομηχανία φυλακών, στον τομέα των μυστικών υπηρεσιών, στον τομέα της ασφάλειας, στον τομέα της τεχνολογίας, στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, στον τομέα των μεταφορών και, τα τελευταία χρόνια, στον τομέα των φαρμάκων-υγείας.

Παγκόσμια ασθένεια. Παγκόσμια επιτήρηση. Παγκόσμια πολεμική κερδοσκοπία. Παγκόσμια αστυνόμευση.

Όλοι αυτοί οι τομείς κυριαρχούνται από μεγαλοεταιρείες που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμια κλίμακα και εργάζονται μέσω των κυβερνητικών καναλιών για να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους τους. Οι προσανατολισμένες στο κέρδος πολιτικές αυτών των παγκόσμιων εταιρικών κολοσσών επηρεάζουν τα πάντα, από τις νομοθετικές πολιτικές μέχρι την οικονομία, τα περιβαλλοντικά ζητήματα και την ιατρική περίθαλψη. 

Παγκόσμια ασθένεια

Η πανδημία COVID-19 μας ώθησε σε ένα εντελώς νέο παγκόσμιο σύνορο στο οποίο η ικανότητά μας να έχουμε πρόσβαση, να συμμετέχουμε και να κινούμαστε στον κόσμο εξαρτάται πλέον από ένα διασυνδεδεμένο και άκρως τεχνολογικό πεδίο εντοπισμού επαφών, διαβατηρίων εμβολίων και ψηφιακών διαβατηρίων. Αυτό είναι αυτό που ο καθηγητής του M.I.T. Ramesh Raskar αναφέρει ως το νέο "νόμισμα για την υγεία", ένα εύστοχο παρατσούκλι, δεδομένου του δυνητικά επικερδούς ρόλου που θα διαδραματίσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις (κυρίως οι μεγάλες φαρμακευτικές και οι μεγάλες τεχνολογικές) στην καθιέρωση αυτής της αγοράς με πληρωμή.

Παγκόσμια επιτήρηση

Με αιχμή του δόρατος την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας, η οποία έχει δείξει πως ελάχιστα νοιάζεται για τα συνταγματικά όρια ή την ιδιωτικότητα, το κράτος επιτήρησης έχει φτάσει να κυριαρχεί στην κυβέρνησή μας και στη ζωή μας. Ωστόσο, η κυβέρνηση δε λειτουργεί μόνη της. Δεν μπορεί. Χρειάζεται έναν συνεργάτη. Έτσι, οι ολοένα και πιο πολύπλοκες ανάγκες ασφάλειας της τεράστιας ομοσπονδιακής μας κυβέρνησης, ιδίως στους τομείς της άμυνας, της επιτήρησης και της διαχείρισης δεδομένων, έχουν καλυφθεί από τον επιχειρηματικό τομέα, ο οποίος έχει αποδειχθεί ισχυρός σύμμαχος που εξαρτάται και τροφοδοτεί την ανάπτυξη της κυβερνητικής γραφειοκρατίας.

Παγκόσμια πολεμική κερδοσκοπία

Ο πόλεμος έχει γίνει ένα τεράστιο εγχείρημα παραγωγής χρημάτων και η Αμερική, με την τεράστια στρατιωτική της αυτοκρατορία και την αιμομικτική της σχέση με μια σειρά από διεθνείς αμυντικούς εργολάβους, είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές και πωλητές του.

Το αμερικανικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα έχει στήσει μια αυτοκρατορία αξεπέραστη στην ιστορία ως προς το εύρος και την έκτασή της, μια αυτοκρατορία αφιερωμένη στη διεξαγωγή αέναου πολέμου σε όλη τη γη. Για παράδειγμα, ενώ το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα εγκαθίδρυσε ένα κράτος επιτήρησης της ασφάλειας στις ΗΠΑ, διαιώνισε μια παγκόσμια στρατιωτική αυτοκρατορία με αμερικανικά στρατεύματα που σταθμεύουν σε 177 χώρες (πάνω από το 70% των χωρών παγκοσμίως).

Καθοδηγούμενη από έναν άπληστο αμυντικό τομέα, η αμερικανική πατρίδα έχει επίσης μετατραπεί σε πεδίο μάχης με στρατιωτικοποιημένη αστυνομία και όπλα που ταιριάζουν καλύτερα σε μια εμπόλεμη ζώνη. Ο πρόεδρος Μπάιντεν, βαδίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος με τους προκατόχους του, συνέχισε να επεκτείνει την στρατιωτική αυτοκρατορία της Αμερικής στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να ικανοποιήσει τα ισχυρά χρηματικά συμφέροντα (στρατιωτικά, εταιρικά και ασφάλειας) που διοικούν το βαθύ κράτος και κρατούν την κυβέρνηση στα νύχια της.

Παγκόσμια αστυνόμευση

Ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες των διεθνών αστυνομικών δυνάμεων και θα δυσκολευτείτε να ξεχωρίσετε την αμερικανική αστυνομία από εκείνες που ανήκουν σε άλλα έθνη. Υπάρχει λόγος που όλες μοιάζουν μεταξύ τους, ντυμένες με τη στρατιωτικοποιημένη, οπλισμένη στολή ενός μόνιμου στρατού.

Υπάρχει λόγος για τον οποίο ενεργούν επίσης με τον ίδιο τρόπο και μιλούν μια κοινή γλώσσα βίας: ανήκουν σε μια παγκόσμια αστυνομική δύναμη.

Για παράδειγμα, το Ισραήλ -ένας από τους στενότερους διεθνείς συμμάχους της Αμερικής και ένας από τους κύριους ετήσιους αποδέκτες περισσότερων από 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξωτερικής στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ- βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενός ελάχιστα δημοσιοποιημένου προγράμματος ανταλλαγών που αποσκοπεί στην εκπαίδευση της αμερικανικής αστυνομίας ώστε να ενεργεί ως κατοχική δύναμη στις κοινότητές της. Όπως το συνοψίζει το The Intercept, η αμερικανική αστυνομία "ουσιαστικά παίρνει μαθήματα από υπηρεσίες που επιβάλλουν στρατιωτικό κανόνα και όχι πολιτικό δίκαιο".

Αρχίζετε τώρα να καταλαβαίνετε την εικόνα;

Η κυβέρνηση και οι παγκόσμιοι εταίροι της έχουν συνάψει μια συμφωνία που βάζει τον αμερικανικό λαό στο χαμένο άκρο της διαπραγμάτευσης.

Σχεδόν σε κάθε μέτωπο, είτε πρόκειται για τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, είτε για την πώληση όπλων, είτε για τη ρύθμιση της μετανάστευσης, είτε για τη δημιουργία φυλακών, είτε για την πρόοδο της τεχνολογίας, είτε για την καταπολέμηση μιας πανδημίας, αν υπάρχει κέρδος και εξουσία που μπορεί να συσσωρευτεί, οι ελευθερίες μας διαβρώνονται, ενώ το Παγκόσμιο Βαθύ Κράτος εδραιώνεται όλο και περισσότερο.

Χάνουμε τις ελευθερίες μας τόσο σταδιακά για τόσο πολύ καιρό -που μας τις πουλάνε στο όνομα της εθνικής ασφάλειας και της παγκόσμιας ειρήνης, που διατηρούνται μέσω του στρατιωτικού νόμου που μεταμφιέζεται ως νόμος και τάξη και επιβάλλεται από ένα μόνιμο στρατό στρατιωτικοποιημένης αστυνομίας και μια πολιτική ελίτ αποφασισμένη να διατηρήσει τις εξουσίες της με κάθε κόστος- ώστε είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε ακριβώς πότε άρχισαν όλα να παίρνουν την κατηφόρα, αλλά σίγουρα βρισκόμαστε σε αυτή την κατηφορική πορεία τώρα, και τα πράγματα κινούνται γρήγορα.

Δεδομένης της δραματικής επέκτασης, της παγκοσμιοποίησης και της συγχώνευσης κυβερνητικών και εταιρικών εξουσιών, δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε αυτή τη χώρα σε 20 χρόνια από τώρα.

Όπως ξεκαθαρίζω στο βιβλίο μου Battlefield America: The War on the American People και στο μυθιστορηματικό αντίστοιχό του The Erik Blair Diaries, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα μας σώσει από τα δεσμά του Παγκόσμιου Βαθέος Κράτους. Είναι πολύ απασχολημένη με το να μας πουλάει στον πλειοδότη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail