Η Ρωσία κατάσχει περιουσιακά στοιχεία γερμανικής εταιρείας αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων

linde-gas.gr
Freepen.gr - Ένα διαιτητικό δικαστήριο στη Ρωσία αποφάσισε ότι τα περιουσιακά στοιχεία της γερμανικής εταιρείας Linde πρέπει να κατασχεθούν λόγω της άρνησής της να τιμήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις της για την κατασκευή ενός εργοστασίου επεξεργασίας φυσικού αερίου στη χώρα το 2022.

Η γερμανική εταιρεία έλαβε προκαταβολή από ρωσική εταιρεία το 2021, αλλά, αφού η ΕΕ ξεκίνησε την εκστρατεία κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η εταιρεία ανέστειλε τις εργασίες, επικαλούμενη περιορισμούς της ΕΕ.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης και της Περιφέρειας Λένινγκραντ αποφάσισε υπέρ του πελάτη της Linde, της RusChemAlliance (RCA), δηλώνοντας πως περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που ανήκουν στην Linde GmbH και στις θυγατρικές της στην Ευρώπη θα πρέπει να κατασχεθούν για την κάλυψη των ζημιών και των τόκων που σχετίζονται με την παραβίαση της σύμβασης.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι εργασίες στο πλαίσιο της σύμβασης δεν εμπίπτουν στις κυρώσεις της ΕΕ. Μεταξύ των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων περιλαμβάνονται οι μετοχές και τα μερίδια της Linde σε ρωσικές επιχειρήσεις.

Η RCA, η οποία ανήκει στην εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου RusGazDobycha και στη Gazprom, υπέγραψε σύμβαση με κοινοπραξία των Linde και Renaissance Heavy Industries τον Ιούλιο του 2021 για τον σχεδιασμό, την προμήθεια και την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας φυσικού αερίου στην περιοχή του Λένινγκραντ. Μετά την αναστολή των εργασιών μετά την έναρξη της εκστρατείας κυρώσεων το 2022, η RCA κατέθεσε αγωγή κατά της Linde για περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Στα τέλη του 2022, το Διαιτητικό Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης και της Περιφέρειας Λένινγκραντ διέταξε την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της Linde στη Ρωσία ως προσωρινό μέτρο. 

* Πληροφορίες RT

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail