Εν μέσω δημοσιονομικής κρίσης, η κυβέρνηση της Γερμανίας δίνει στον εαυτό της τεράστιες μισθολογικές αυξήσεις

Freepen.gr - Παρά τις τεράστιες τρύπες στον γερμανικό προϋπολογισμό που οδήγησαν σε περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες και στοχοποίησαν τους αγρότες με αυξήσεις φόρων, η γερμανική κυβέρνηση μόλις έδωσε στον εαυτό της τεράστιες αυξήσεις και αύξησε τους μισθούς της διευρυνόμενης τάξης των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων δεκαετιών και θα κοστίσει στον Γερμανό φορολογούμενο επιπλέον 979 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, γράφει το rmx.news.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα αρχίσουν να εισπράττουν υψηλότερους μισθούς από τον Μάρτιο, όπου ο πρόεδρος της χώρας, για παράδειγμα, θα δει τον μηνιαίο μισθό του να αυξάνεται στα 23.003 ευρώ από 21.625 ευρώ τον μήνα, που αντιστοιχεί σε αύξηση 6,37%. Ο Όλαφ Σολτς μπορεί επίσης να προσβλέπει σε αύξηση, με τον μισθό του να αυξάνεται στα 22.083 ευρώ από 20.702 ευρώ.

Οι υπουργοί θα δουν επίσης αύξηση 7%, με τους μισθούς τους να αυξάνονται σε 17.990 ευρώ από 16.816 ευρώ. Ωστόσο, παράλληλα θα αυξηθούν και οι συντάξεις τους, καθώς όσο περισσότερα κερδίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, τόσο υψηλότερη θα είναι η καταβολή της σύνταξής τους.

Μετά από μόλις τέσσερα χρόνια θητείας, ένα μέλος της κυβέρνησης θα δει το συνταξιοδοτικό του δικαίωμα να ανέρχεται στο 27,74% του μισθού του. Για παράδειγμα, σύμφωνα με αυτή τη μέτρηση, ο Όλαφ Σολτς θα δει τη μηνιαία σύνταξή του να ανέρχεται σε 6.117 ευρώ μηνιαίως, έναντι 5.734 ευρώ προηγουμένως. Αυτό είναι ήδη περισσότερο από ό,τι κερδίζουν οι περισσότεροι Γερμανοί σε όρους καθαρού μισθού και αστρονομικά υψηλότερο από τις συνταξιοδοτικές πληρωμές των περισσότερων Γερμανών ακόμη και μετά από μια ολόκληρη ζωή εργασίας.

Από την 1η Μαρτίου, ένας δημόσιος υπάλληλος στην ανώτερη δημόσια διοίκηση θα κερδίζει 298 ευρώ περισσότερα μηνιαίως, γεγονός που ισοδυναμεί με αύξηση 10,73%. Ένας δημόσιος υπάλληλος στον ανώτερο τομέα της εκπαίδευσης, στον οποίο θα περιλαμβάνονται οι διευθυντές σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα κερδίζει 458 ευρώ το μήνα περισσότερα από ό,τι πριν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail