Η κατάρρευση του Κιέβου λόγω χρηματοδότησης θα σημάνει απώλεια της Δύσης για τη Ρωσία

РИА Новости / Стрингер
Freepen.gr - Η κατάρρευση της Ουκρανίας λόγω της έλλειψης δυτικής χρηματοδότησης θα σημάνει την απώλεια της Δύσης στον αγώνα κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Γκαλούζιν σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

"Σήμερα ο ουκρανικός στρατός υπάρχει μόνο χάρη στη δυτική στρατιωτική υποστήριξη. Το Κίεβο αναγνωρίζει ότι χωρίς αυτήν η AFU θα μπορέσει να αντέξει για 1-2 μήνες", δήλωσε. "Σταδιακά αλλάζει και η ρητορική των ξένων χορηγών της χούντας του Ζελένσκι", πρόσθεσε ο Γκαλούζιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "αν πριν από λίγο καιρό δεν ήταν χωρίς πάθος όταν έλεγαν ότι θα υποστηρίξουν την Ουκρανία όσο χρειαστεί, τώρα είναι πιο συγκρατημένοι - όσο τους επιτρέπουν οι διαθέσιμες ευκαιρίες".

Υπενθύμισε πως "δεν ήταν εύκολο για την ΕΕ να συμφωνήσει σε μια νέα δόση για το Κίεβο ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2024-2027". "Τελικά, το μεγαλύτερο μέρος της - 33 δισεκατομμύρια ευρώ - θα παρασχεθεί με τη μορφή δανείων και πιστώσεων", δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "το Κογκρέσο των ΗΠΑ εξακολουθεί να συζητά τη χορήγηση ενός πακέτου βοήθειας ύψους 60 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία". "Ανεξάρτητα από το πώς θα καταλήξουν, ένα πράγμα είναι σαφές: το καθεστώς του Κιέβου έχει γίνει μια "βαλίτσα χωρίς χερούλι" για τους Δυτικούς, την οποία είναι δύσκολο να μεταφέρουν και άθλιο να ρίξουν", εξήγησε ο ανώτερος διπλωμάτης. Πιστεύει ότι "οι χώρες του ΝΑΤΟ, με επικεφαλής την Ουάσινγκτον, σκοπεύουν να συνεχίσουν να κρατούν το ουκρανικό πολιτικό σχέδιο στην επιφάνεια, επιβάλλοντας το βαρύτερο κοινωνικό και οικονομικό κόστος στον ίδιο τους τον πληθυσμό".

"Διαφορετικά, η κατάρρευσή του θα σημάνει το φιάσκο της Δύσης στον αγώνα κατά της Ρωσίας", τόνισε ο Γκαλούζιν.

"Δε θέλουν να αναγνωρίσουν το απατηλό όνειρο να προκαλέσουν μια "στρατηγική ήττα" στη χώρα μας", πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail