Η Ουκρανία γίνεται πεδίο δοκιμών για τις νέες αμερικανικές βόμβες ολίσθησης

Freepen.gr - Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει να παραδίδουν στην Ουκρανία βόμβες μικρής διαμέτρου εδάφους (GLSDB) και πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πιθανώς ήδη αναπτύξει αυτά τα νέα όπλα, γράφει η magyarhirlap.hu.

Ένα νέο βίντεο ισχυρίζεται ότι δείχνει την πρώτη αναφερόμενη χρήση της GLSDB σε ρωσική αποθήκη πυρομαχικών, αν και η πληροφορία αυτή δεν έχει επαληθευτεί ανεξάρτητα.

H GLSDB αναπτύσσεται από την Boeing και τη Saab. Η πρώτη είδηση για την παράδοσή του στην Ουκρανία ήρθε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους- η παράδοση είχε καθυστερήσει λόγω της πρώτης δοκιμής των βομβών από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

H GLSDB δεν είναι ο ίδιος ένας πύραυλος, αλλά αντίθετα ένα κιτ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή υφιστάμενων πυραύλων και βομβών που ήδη διαθέτουν οι ΗΠΑ.

Ρωσικές πηγές έχουν επίσης δημοσιεύσει ένα βίντεο που δείχνει υπολείμματα του κιτ πυραύλου. 


* Πληροφορίες REMIX

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail