Οι ΗΠΑ δαπανούν 7 εκατ. δολάρια ετησίως για κατασχεμένο ρωσικό γιοτ

Eugene TAΝΝΕR / ΑFΡ
Freepen.gr - Η αμερικανική κυβέρνηση δαπανά περισσότερα από 7 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για τη συντήρηση ενός superyacht που κατέσχεσε από ένα Ρώσο επιχειρηματία στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις και το οποίο τώρα επιδιώκει να πουλήσει, όπως προκύπτει από δικαστική κατάθεση της Παρασκευής.

Η θαλαμηγός, με την ονομασία "Amadea", πιστεύεται ότι ανήκει στον τιμωρημένο Ρώσο πολυεκατομμυριούχο Σουλεϊμάν Κερίμοφ. Κατασχέθηκε στα νησιά Φίτζι τον Απρίλιο του 2022 κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στον απόηχο της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο Κερίμοφ και η οικογένειά του αξίζουν 10,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Το σκάφος μήκους 106 μέτρων (348 ποδών), το οποίο διαθέτει ελικοδρόμιο, πισίνα, fire pits και κινηματογράφο, κοστίζει στους Αμερικανούς φορολογούμενους 600.000 δολάρια τον μήνα για τη συντήρησή του, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.

Μόνο τα έξοδα του πληρώματος ανέρχονται σε περίπου 360.000 δολάρια το μήνα, ενώ η συντήρηση του πολυτελούς σκάφους απαιτεί επίσης 75.000 δολάρια για καύσιμα και 165.000 δολάρια για συντήρηση, απομάκρυνση απορριμμάτων, τρόφιμα και άλλα έξοδα, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Οι ΗΠΑ ζητούν τώρα την άδεια δικαστή να βγάλουν σε πλειστηριασμό το superyacht αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ο μέσος μηνιαίος λογαριασμός συντήρησης ήταν "υπερβολικός".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail