Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι θέλουν να αυξήσουν την παραγωγή ουρανίου για να αποφύγουν την εξάρτηση από τη Ρωσία

РИА Новости / Павел Лисицын
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να συνεργαστούν με τους συμμάχους τους για να καταστεί δυνατή η παραγωγή ουρανίου χαμηλού εμπλουτισμού, το οποίο χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία πυρηνικών σταθμών, προκειμένου να απαλλαγούν από την εξάρτηση από τις ρωσικές προμήθειες, δήλωσε στην ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri η Κάθριν Χαφ, επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας πυρηνικής ενέργειας στο αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας.

Η Huff δήλωσε στην εφημερίδα πως οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με την Ιαπωνία, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τον Καναδά, σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα διεθνές δίκτυο προμηθειών για να απαλλαγούν από την εξάρτηση από τη Ρωσία. Επί του παρόντος, το μερίδιο της πυρηνικής ενέργειας στις ΗΠΑ είναι 20%, οι ΗΠΑ είναι σε θέση να προμηθεύονται το 30% των δικών τους καυσίμων, ενώ οι προμήθειες καυσίμων από τη Ρωσία αντιστοιχούν σε περίπου 20%.

H Huff δήλωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία "δεν διστάζει να χρησιμοποιεί τις ενεργειακές προμήθειες σε άλλες χώρες ως "όπλο"". "Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον προμηθευτή ως πηγή- πρέπει να δημιουργηθεί ένα σταθερό διεθνές δίκτυο εφοδιασμού", υποστήριξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail