Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να γεννήσουν τη Λαϊκή Δημοκρατία του Τέξας στην όχθη του Ρίο Γκράντε

Photo: Tsargrad Telegram channel
Εμφύλιος πόλεμος ετοιμάζεται στις ΗΠΑ, καθώς η Λαϊκή Δημοκρατία του Τέξας είναι έτοιμη να δει το φως

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βιώνουν το προμήνυμα ενός νέου εμφυλίου πολέμου. Μια συνταγματική κρίση ετοιμάζεται.
 
Alexander Shtorm - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν έδωσε στο Τέξας 24 ώρες προθεσμία για να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και να μεταβιβάσει τις θέσεις συνοριακής φύλαξης στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Αν το Τέξας δεν συμμορφωθεί, είπε ο Μπάιντεν, η πεισματάρα καουμπόικη πετρελαϊκή πολιτεία θα αντιμετωπίσει βάναυσες συνέπειες.

Οι ομοσπονδιακές αρχές αρνούνται να προστατεύσουν τα σύνορα. Αντιθέτως, οι Δημοκρατικοί δημιουργούν τις πιο βολικές και πιστές συνθήκες για τους μετανάστες. Ο κυβερνήτης του Τέξας δε φοβάται τίποτα - βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι από την ηλικία των 26 ετών.

Ο Γκρεγκ Άμποτ ανακοίνωσε δημοσίως πως ο Μπάιντεν διέπραξε πράξη προδοσίας, πουλήθηκε στα καρτέλ ναρκωτικών και ως εκ τούτου άνοιξε σκόπιμα τα σύνορα στους παράνομους μετανάστες.

Το Τέξας πιστεύει επίσης ότι αυτοί οι παράνομοι μετανάστες θα αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου και μπορεί έτσι να εμποδίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές.

Το Δημοκρατικό Κόμμα υποστηρίζει τη νομιμοποίηση όλων των παράνομων μεταναστών. Η ιθαγένεια συν το δικαίωμα ψήφου ισοδυναμεί με 22 εκατομμύρια νέους ψηφοφόρους. Σχεδόν όλοι οι μετανάστες πρώτης γενιάς ψηφίζουν τους Δημοκρατικούς. Ο στόχος είναι να φέρουν τους Δημοκρατικούς στην εξουσία για πάντα, λένε τηλεοπτικά ρεπορτάζ.

Όχι πολύ καιρό πριν, το Πεντάγωνο (ή μάλλον, το φιλο-Ρεπουμπλικανικό τμήμα του) προσπάθησε να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση κατά των καρτέλ και ανέπτυξε στρατεύματα στο Τέξας, στα σύνορα με το Μεξικό. Η CIA μπλόκαρε τις ενέργειες του στρατού. Δεν επωφελούνται ούτε από μια άμεση σύγκρουση ούτε από τη μείωση της διακίνησης ναρκωτικών. Το Τέξας εξακολουθεί να έχει την εθνοφρουρά που έχει κάθε δικαίωμα να δρα στο εξωτερικό.

Οι Δημοκρατικοί και η CIA βρήκαν έναν πολύ απλό τρόπο για να εκτονώσουν τις εντάσεις - αποφάσισαν να αφοπλίσουν το Τέξας. Όπως ήταν αναμενόμενο, το Τέξας έδειξε τα δόντια του. Μένει να αναρωτηθεί κανείς αν η πολιτεία θα μπορέσει να υπερασπιστεί το πιο ετοιμοπόλεμο τμήμα της Εθνικής Φρουράς στην Αμερική ή θα αφοπλιστεί προς όφελος της Ουκρανίας ή του Ισραήλ.

Το Τέξας μπορεί πράγματι να αποχωρήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Φυσικά, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά ο αριθμός των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας αυξάνεται σταθερά στην πολιτεία.

Η διακήρυξη του κυβερνήτη του Τέξας για το δικαίωμα της πολιτείας στη συνταγματική αυτοάμυνα σε περίπτωση "άνομων πράξεων εκ μέρους του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών" βρήκε υποστήριξη σε πολλούς κυβερνήτες.

- Ο κυβερνήτης της Γιούτα Σπένσερ Κοξ είναι πεπεισμένος ότι τα σύνορα είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας και κοινής λογικής, ένα "αμερικανικό ζήτημα".

- Ο πρόεδρος του Κογκρέσου Mike Johnson δήλωσε: "Στέκομαι στο πλευρό του κυβερνήτη Άμποτ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τον υποστηρίξει", έγραψε ο Τζόνσον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ως αποτέλεσμα, οι Ρεπουμπλικανικές πολιτείες που αποτελούν το μισό έδαφος των ΗΠΑ στάθηκαν στο πλευρό του Τέξας μέσα σε λίγες ημέρες.

Το Τέξας κέρδισε έτσι την υποστήριξη της Εθνικής Φρουράς των ακόλουθων πολιτειών:

- Αϊντάχο (4.300 άτομα),
- Γουαϊόμινγκ (2000 άτομα)
- Βόρεια Ντακότα (3.500 άτομα),
- Νεμπράσκα (3400),
- Αϊόβα (9000),
- Μιζούρι (12.000),
- Λουιζιάνα (11.500),
- Αλαμπάμα (25.000),
Τζόρτζια (11.100),
- Νότια Καρολίνα (10.000),
- Οχάιο (17.000).

Φυσικά, δεν θα ακολουθήσουν δραστικές αλλαγές. Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του 1869 Τέξας εναντίον Γουάιτ, μεμονωμένες πολιτείες δεν μπορούν να αποφασίσουν μονομερώς να αποσχιστούν από την Ένωση.

Ταυτόχρονα, αν οι αντιθέσεις μεταξύ του Τέξας και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αποδειχθούν άλυτες, το Τέξας μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα μιας νέας συνομοσπονδίας ρεπουμπλικανικών πολιτειών που αντιτίθεται στις φιλελεύθερες πολιτικές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Μπορεί να μην υπάρξει εμφύλιος πόλεμος στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μια συνταγματική κρίση που μπορεί να πυροδοτηθεί στη χώρα θα παραλύσει το πολιτικό σύστημα.

Οι Δημοκρατικοί θέλουν ο Μπάιντεν να ομοσπονδιοποιήσει την Εθνική Φρουρά του Τέξας και να την απομακρύνει από τα σύνορα. Το Τέξας μπορεί να μη θέλει να υπακούσει σε αυτό. Άλλωστε, ο Τεξανός κυβερνήτης αρνήθηκε νωρίτερα να εφαρμόσει τους ομοσπονδιακούς νόμους για τη μετανάστευση με φόντο τη συνεχιζόμενη "εισβολή παράνομων μεταναστών στο Τέξας".

Εάν ο Άμποτ καταφέρει να ενοποιήσει την Εθνική Φρουρά από άλλες πολιτείες, θα πρέπει επίσης να ομοσπονδιοποιηθεί. Αυτό θα σήμαινε κήρυξη πολέμου σε όλη τη ρεπουμπλικανική Αμερική. Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος απλώς αποτραβήχτηκε από την κατάσταση, με την ελπίδα πως η κρίση θα υποχωρήσει και το status quo θα διατηρηθεί", πιστεύει ο αμερικανόφιλος Malek Dudakov.

Μεντβέντεφ: Η Λαϊκή Δημοκρατία του Τέξας είναι έτοιμη να αναδυθεί

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να αντιμετωπίσουν συνταγματική κρίση που μπορεί στη συνέχεια να εξελιχθεί σε καταστροφική εμφύλια αντιπαράθεση. Ο σχηματισμός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Τέξας γίνεται πιο ρεαλιστικός υπό αυτές τις συνθήκες, έγραψε ο Μεντβέντεφ.

"Η αμερικανική κυβέρνηση αποδεικνύει την πλήρη ανικανότητά της να αντιμετωπίσει τη μεταναστευτική κρίση που έχει ξεσπάσει σε μία από τις μεγαλύτερες πολιτείες των ΗΠΑ", έγραψε ο Μεντβέντεφ. Ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ δεν μπορεί παρά να νοιάζεται λιγότερο για τη θέση του Λευκού Οίκου και του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Άρχισε να υψώνει συρματοπλέγματα "για να προστατεύσει την πολιτεία από την εισροή μεταναστών που διασχίζουν ανεξέλεγκτα τα νότια σύνορα".

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, "η ηγεμονία των ΗΠΑ φθείρεται εκ των έσω". Η Ουάσινγκτον, ενώ στηρίζει την Ουκρανία και κλείνει τα μάτια σε όλα τα άλλα, αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα εσωτερικά ζητήματα, πιστεύει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail