Οι πρώτοι Ουκρανοί πιλότοι ολοκληρώνουν την εκπαίδευση F-16

pixabay / wietzenu
Freepen.gr - Έξι έμπειροι Ουκρανοί πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους σε F-16 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Η πρώτη ομάδα αεροπόρων του Κιέβου άρχισε να λαμβάνει μαθήματα πτήσης και αγγλικής γλώσσας από τη Βασιλική Αεροπορία (RAF) τον Αύγουστο, στο πλαίσιο της συνεισφοράς του Λονδίνου στον διεθνή συνασπισμό που έχει στόχο να εφοδιάσει την Ουκρανία με αεροσκάφη τέταρτης γενιάς αμερικανικής κατασκευής, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του την Τρίτη.

Οι πιλότοι αυτοί βρίσκονται ήδη στη Δανία, όπου θα συνεχίσουν να μαθαίνουν να χειρίζονται τα F-16, πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Βρετανία, οι ουκρανικές δυνάμεις ανέβηκαν στον ουρανό μόνο με ένα αεροσκάφος Grob Tutor, καθώς η RAF δεν έχει σε υπηρεσία F-16, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Οι Βρετανοί εκπαιδευτές ενημέρωσαν τους πιλότους του Κιέβου για τις γενικές διαδικασίες χειρισμού, την πτήση με όργανα, την πλοήγηση και την πτήση σχηματισμού σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, σημειώνεται.

Δέκα ακόμη Ουκρανοί αεροπόροι θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με δεκάδες τεχνικούς από τη χώρα, δήλωσε το υπουργείο.

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps δήλωσε πως είναι "υπερήφανος για την υποστήριξη που παρέχει η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία στην επόμενη γενιά των πιλότων μάχης και του πληρώματος εδάφους της Ουκρανίας, οι οποίοι θα αποτελέσουν την πρώτη γραμμή άμυνας για την προστασία του ουρανού της Ουκρανίας". Η χρήση των F-16 από το Κίεβο, "σε συνδυασμό με την εκπαίδευση από την κορυφαία στον κόσμο RAF ... είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός από τις σημερινές δυνατότητες της Ουκρανίας της σοβιετικής εποχής", υποστήριξε.

Η ανακοίνωση επικαλείται επίσης τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ, ο οποίος χαρακτήρισε την εκπαίδευση που παρέχεται από τη Βρετανία ως "έναν γρήγορο και αποτελεσματικό προγραμματιστή για να εξοπλίσει τους Ουκρανούς πιλότους με τις δεξιότητες που χρειάζονται στον πόλεμο κατά της Ρωσίας".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail