Ο δήμαρχος του Κιέβου, ο αρχηγός του ΝΑΤΟ και ο κορυφαίος στρατηγός των ΗΠΑ διέψευσαν τις αυταπάτες του Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι κατηγορήθηκε από έναν ανώνυμο στενό συνεργάτη του στα τέλη Οκτωβρίου ότι είχε μεσσιανικές αυταπάτες για τη νίκη επί της Ρωσίας, σύμφωνα με το καταδικαστικό εξώφυλλο του περιοδικού Time για τον ίδιο, και ενώ έκτοτε έχει ξεμεθύσει λίγο μετά την πρόσφατη χλεύη του Politico, ο Ουκρανός ηγέτης εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται ότι η πλευρά του έχασε. Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και ο κορυφαίος στρατηγός των ΗΠΑ Τσαρλς Μπράουν Τζούνιορ, διέψευσαν τις εναπομείνασες αυταπάτες του σε κάθε δήλωσή τους τις τελευταίες ημέρες.

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Ξεκινώντας με τον πρώτο, ο διάσημος αυτός πρωταθλητής της πυγμαχίας δήλωσε στο Der Spiegel πως "η Ουκρανία βρίσκεται στο δρόμο προς τον αυταρχισμό" και ότι οι τοπικές αρχές δέχονται πλέον "τεράστια πίεση" από το κέντρο. Αυτό καθιστά τον Klitschko τον τελευταίο από τους αντιπάλους του Zelensky μετά τον πρώην σύμβουλο Alexey Arestovich και τον αρχιστράτηγο Valery Zaluzhny. Η σημασία του εν μέσω των αυξανόμενων πολιτικών διαιρέσεων της Ουκρανίας είναι πως θα μπορούσε μια μέρα να αξιοποιήσει τον τεράστιο σεβασμό που απολαμβάνει μεταξύ των κατοίκων της πρωτεύουσας για να ηγηθεί μελλοντικών διαδηλώσεων.

Όσον αφορά τον δεύτερο, δήλωσε στο γερμανικό Das Erste TV ότι "οι πόλεμοι είναι δύσκολο να προγραμματιστούν", οπότε "πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κακές ειδήσεις" από την Ουκρανία. Αυτό ακολουθεί την παραδοχή του την περασμένη εβδομάδα πως "ακόμη και με αυτή την ουσιαστική σημαντική στρατιωτική υποστήριξη από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, [η Ουκρανία] δεν μπόρεσε, κατά το τελευταίο έτος, να μετακινήσει την πρώτη γραμμή του μετώπου. Και αυτό ακριβώς αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι δεν πρέπει ποτέ να υποτιμούμε τη Ρωσία". Ουσιαστικά προετοιμάζει το κοινό για την πιθανότητα μιας ρωσικής αντεπίθεσης κάποια στιγμή σύντομα.

Ολοκληρώνοντας τα πάντα με τον νέο πρόεδρο του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, αυτός ο κορυφαίος στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε στο Εθνικό Αμυντικό Φόρουμ του Ρήγκαν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ουκρανικό τελικό παιχνίδι, πως "οποιαδήποτε στρατιωτική σύγκρουση, δεν την λύνεις εντελώς με στρατιωτικά μέσα. Καταλήγει σε μια διπλωματική λύση". Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η ένοπλη βοήθεια της Αμερικής προς τη χώρα αυτή αποσκοπεί στη "διαμόρφωση" του αποτελέσματος. Με απλά λόγια, παραδέχθηκε σιωπηρά πως η προβλεπόμενη μαξιμαλιστική νίκη του Ζελένσκι επί της Ρωσίας δεν είναι ρεαλιστική.

Βάζοντας αυτές τις τρεις δηλώσεις μαζί, συνέβαλαν συλλογικά στην αποδόμηση των εναπομεινάντων αυταπατών του Ουκρανού ηγέτη, ενημερώνοντας το κοινό για το πόσο γελοία είναι κάθε πτυχή τους. Ο Κλίτσκο χρησιμοποίησε την αξιοπιστία του στους Δυτικούς για να επιβεβαιώσει ότι ο Ζελένσκι έχει όντως μετατραπεί σε δικτάτορα, ο Στόλτενμπεργκ τους προετοιμάζει για άσχημα νέα από το μέτωπο, ενώ ο Μπράουν τους λέει να περιμένουν έναν πολιτικό συμβιβασμό με τη Ρωσία. Συνολικά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ουκρανική Σύγκρουση ολοκληρώνεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail