Οι Χούτι της Υεμένης δεσμεύονται να στοχεύσουν όλα τα πλοία που κατευθύνονται προς το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα

Freepen.gr - Οι Χούτι (Ansar Allah) στην Υεμένη δήλωσαν στις 9 Δεκεμβρίου ότι θα αρχίσουν να βάζουν στο στόχαστρο κάθε πλοίο που περνάει από την Ερυθρά Θάλασσα με προορισμό το Ισραήλ, ανεξάρτητα από το αν η ιδιοκτησία του πλοίου συνδέεται με τη χώρα, ως απάντηση στον ισραηλινό αποκλεισμό της παλαιστινιακής Λωρίδας της Γάζας.

Οι Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, συμπεριλαμβανομένου μεγάλου μέρους των ακτών της χώρας στην Ερυθρά Θάλασσα, αποτελούν μέρος του λεγόμενου "Άξονα της Αντίστασης", ο οποίος υποστηρίζεται από το Ιράν και αντιτίθεται στο Ισραήλ.

"Εάν η Γάζα δεν λάβει τα τρόφιμα και τα φάρμακα που χρειάζεται, όλα τα πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα που κατευθύνονται προς τα ισραηλινά λιμάνια, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, θα γίνουν στόχος των ενόπλων δυνάμεών μας", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ταξίαρχος Yahya Sari, εκπρόσωπος των Χούτι.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως οι Χούθι "θα εμποδίσουν [τη διέλευση] όλων των πλοίων που κατευθύνονται προς τη σιωνιστική οντότητα από οποιαδήποτε εθνικότητα, εάν τα τρόφιμα και τα φάρμακα [εμποδιστούν να εισέλθουν] στη Λωρίδα της Γάζας".

"Από ανησυχία για την ασφάλεια της θαλάσσιας ναυσιπλοΐας, προειδοποιούμε όλα τα πλοία και τις εταιρείες να μην συναλλάσσονται με ισραηλινά λιμάνια", δήλωσε ο ταξίαρχος Σάρι, σημειώνοντας ότι αυτό είναι "αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων φρικτών σφαγών, της γενοκτονίας και της πολιορκίας του σιωνιστικού εχθρού κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα".

Ο αξιωματούχος των Χούτι Μοχάμεντ Άλι αλ Χούτι δήλωσε στην ανάρτησή του με την οποία ανακοίνωσε το μέτρο πως "καμία αμερικανική ή άλλη" στρατιωτική δύναμη δεν έχει το "δικαίωμα" να συνοδεύει ισραηλινά πλοία ή πλοία που κατευθύνονται προς το Ισραήλ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail