Καθηγητής Mearsheimer: δεν υπάρχει αδιέξοδο στην Ουκρανία, καθώς οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν


Freepen.gr - Τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία συνεχίζουν να προελαύνουν, υποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει αδιέξοδο στο μέτωπο, δήλωσε ο καθηγητής John Mearsheimer σε συνέντευξή του στο κανάλι Judging Freedom στο YouTube.

Νωρίτερα, ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Βαλέρι Ζαλούζνι, σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Economist, δήλωσε πως η κατάσταση στο μέτωπο έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Σημείωσε ότι δεν ελπίζει πλέον σε μια σημαντική πρόοδο, αν και «σύμφωνα με τα εγχειρίδια του ΝΑΤΟ», οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα έπρεπε να έχουν ήδη «πολεμήσει» στην Κριμαία.

«Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για αδιέξοδο <…> Το έχετε ακούσει τόσο από την Ουκρανία όσο και από τη Δύση, αλλά νομίζω πως αυτή η δήλωση είναι λάθος. Αυτό δεν είναι αδιέξοδο, η ισορροπία δυνάμεων έχει αλλάξει υπέρ των Ρώσων», σημείωσε. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η αναλογία των απωλειών και στις δύο πλευρές δείχνει μια πιο πλεονεκτική θέση για τη Μόσχα . Επιπλέον, ο Mearsheimer πρόσθεσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τώρα να προχωρούν.

«Αν ακούσετε αναφορές για την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, είναι απολύτως σαφές πως πολλές από τις μονάδες τους βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και μετά βίας μπορούν να κρατήσουν τις θέσεις τους», κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail