Οι ΗΠΑ βοηθούν το Ισραήλ να διαπράξει και να κρύψει εγκλήματα πολέμου

idf.il/en/
moonofalabama.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Μερικοί τίτλοι είναι απλώς περίεργοι:

Οι ΗΠΑ έστειλαν στο Ισραήλ δεδομένα για τοποθεσίες των ομάδων βοήθειας για να προσπαθήσουν να αποτρέψουν χτυπήματα - Politico

Όποιος έχει παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια τις τακτικές σφαγές που διέπραξαν οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής θα καταλάβει αμέσως ότι ο τίτλος σημαίνει πραγματικά αυτό:

Οι ΗΠΑ παρέχουν στο Ισραήλ δεδομένα στόχευσης για βομβαρδισμούς σε ομάδες βοήθειας στην Παλαιστίνη  Τίτλος Real Politico

Και μάλιστα:

Η κυβέρνηση Μπάιντεν παρέχει στο Ισραήλ τη θέση των ανθρωπιστικών ομάδων στη Γάζα εδώ και εβδομάδες για να αποτρέψει χτυπήματα στις εγκαταστάσεις τους. Αλλά το Ισραήλ συνέχισε να χτυπά τέτοιες τοποθεσίες.

Οι πληροφορίες περιελάμβαναν συντεταγμένες GPS για μια σειρά ιατρικών εγκαταστάσεων και πληροφορίες για τις μετακινήσεις των ομάδων βοήθειας στη Γάζα προς την ισραηλινή κυβέρνηση για τουλάχιστον ένα μήνα, σύμφωνα με τρία άτομα που γνωρίζουν τις επικοινωνίες. Σε όλους δόθηκε η ανωνυμία επειδή φοβούνταν πως η δημόσια ομιλία θα δυσκόλευε τη δράση των ανθρωπιστικών οργανώσεων στη Γάζα.

Ωστόσο, το Ισραήλ έχει ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά της Χαμάς μέσα ή κοντά σε χώρους παροχής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, με αποτέλεσμα την καταστροφή κτιρίων και τον αποκλεισμό καυσίμων και άλλων κρίσιμων προμηθειών.

Δεν πρόκειται για πόλεμο κατά της Χαμάς, αλλά για πόλεμο εναντίον του λαού της Παλαιστίνης. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνωρίζει ότι είναι συνένοχος στα καθημερινά εγκλήματα πολέμου που διαπράττει η IOF. Το αμυντικό του ένστικτο είναι να προσπαθήσει να κρύψει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι έχουν διαπραχθεί τέτοια εγκλήματα.

Αξιωματούχοι του διαχειριστή του Μπάιντεν βλέπουν την απόδειξη ότι η στρατηγική τους λειτουργεί στη συμφωνία ομήρων - Politico

Δεν υπήρχε νόημα πως η παύση θα μετατρεπόταν σε μακρύτερη κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος. Και υπήρχε κάποια ανησυχία στη διοίκηση για μια ακούσια συνέπεια της παύσης: ότι θα επέτρεπε στους δημοσιογράφους ευρύτερη πρόσβαση στη Γάζα και την ευκαιρία να φωτίσουν περαιτέρω την καταστροφή εκεί και να στρέψουν την κοινή γνώμη στο Ισραήλ.

"Μην αφήσετε κανέναν να καταλάβει ότι το κάνουμε αυτό!"

Σημείωση για τη συμφωνία ομήρων:

Τις ώρες πριν από οποιαδήποτε έναρξη προσωρινών εκεχειριών ή μακροχρόνιων εκεχειριών το Ισραήλ θα αυξάνει πάντα το επίπεδο των βομβαρδισμών και των σφαγών του.

Σήμερα θα είναι πιθανότατα η χειρότερη μέρα που έχουν βιώσει ποτέ οι άνθρωποι στη Γάζα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail