Αναλυτής: Η Ουκρανία θα επιβιώσει μόνη της για έξι μήνες


Freepen.gr - Χωρίς δυτική βοήθεια, η ικανότητα της Ουκρανίας να αντέξει περιορίζεται σε ένα χρόνο, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο Ουκρανός ειδικός Aleksey Kushch σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Al-Jazeera.

"Θεωρητικά, η Ουκρανία μπορεί να επιβιώσει μόνη της από έξι μήνες έως ένα χρόνο. Αλλά αυτό θα απαιτήσει πάγωμα ορισμένων στοιχείων του προϋπολογισμού", είπε.

Σύμφωνα με τον Kushch, η βοήθεια των δυτικών χωρών έχει κρατήσει το Κίεβο «στη ζωή» από την αρχή της ρωσικής ειδικής επιχείρησης και θα είναι αποφασιστικός παράγοντας για τη σταθερότητα της ουκρανικής οικονομίας στο μέλλον. Μόνο εάν ληφθούν σημαντικές επενδύσεις και επιστρέψουν «μερικοί πρόσφυγες», η Ουκρανία, σύμφωνα με τον αναλυτή, θα μπορέσει να επιτύχει τον «παράγοντα ασφαλείας», αλλά όχι νωρίτερα από το 2025.

Ο Kushch πρόσθεσε ότι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας στην οικονομική ανάπτυξη για την Ουκρανία είναι το «ξεμπλοκάρισμα» των λιμανιών στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα για την επανέναρξη των προμηθειών σιτηρών και χάλυβα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail