Το Πεντάγωνο αρχίζει να περιορίζει τη ροή στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία καθώς τα χρήματα τελειώνουν

pixabay / geralt
Τέλος τα πράσινα [δολάρια] για τον Zelensky.

Freepen.gr - Με τη χρηματοδότηση του πολέμου τόσο για την Ουκρανία όσο και για το Ισραήλ να φαίνεται πλέον ότι έχει μπλοκαριστεί ανεπανόρθωτα στο Κογκρέσο, την Πέμπτη το Πεντάγωνο δήλωσε πως οι καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση ανάγκασαν τις ΗΠΑ να αρχίσουν να περιορίζουν τη ροή της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία και το Πεντάγωνο έχει μόνο 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αναπληρώσει τα αποθέματα όπλων που είχαν σταλεί στη χώρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο, γράφει το zerohedge.com.

"Αναγκαστήκαμε να μετρήσουμε την υποστήριξή μας προς την Ουκρανία", δήλωσε στους δημοσιογράφους η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ. "Θα συνεχίσουμε να στέλνουμε πακέτα, αλλά αυτά γίνονται όλο και μικρότερα".

Ο Σινγκ κάλεσε το Κογκρέσο να βγει από το αδιέξοδο και να εγκρίνει το αίτημα της κυβέρνησης Μπάιντεν ύψους 61,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για έκτακτα κονδύλια για τον αγώνα της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας, μέρος ενός μαζικού πακέτου 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα περιλάμβανε βοήθεια για το Ισραήλ και τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, αλλά το οποίο τώρα δεν έχει σχεδόν καμία πιθανότητα να περάσει. Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων έχουν επιδιώξει να διαχωρίσουν τη βοήθεια για την Ουκρανία και το Ισραήλ, μια ιδέα στην οποία αντιτίθενται τόσο η Γερουσία όσο και ο Λευκός Οίκος.

Ο Σινγκ δήλωσε πως οι ΗΠΑ είχαν εξαντλήσει περίπου το 95% της προηγούμενης χρηματοδότησης για την Ουκρανία, η οποία, όπως είπε, ξεπερνούσε επίσης τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια- φυσικά, ένα μεγάλο μέρος αυτών των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη συνέχεια επαναδρομολογήθηκε πίσω στο στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα και το βαθύ κράτος στις ΗΠΑ, όπου χρησίμευε για την ενίσχυση διαφόρων στρατιωτικών εταιρειών, καθώς και των πολιτικών υποστηρικτών τους και των διαφόρων εξαρτημένων λόμπι.

Είπε ότι το υπόλοιπο 1 δισεκατομμύριο δολάρια είναι μέρος ενός προγράμματος που επιτρέπει στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να στείλει το υπάρχον στρατιωτικό υλικό των ΗΠΑ στην Ουκρανία και να το αντικαταστήσει με νέες παραγγελίες.

Η προειδοποίηση του Σινγκ ήταν μόνο η τελευταία από την κυβέρνηση, η οποία έχει δηλώσει επανειλημμένα πως αγωνίζεται να διατηρήσει τη ροή της στρατιωτικής βοήθειας για τις δυνάμεις του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Τον περασμένο μήνα, ο ελεγκτής του Πενταγώνου δήλωσε ότι ένα κλείσιμο της κυβέρνησης, το οποίο επίσης διαφαίνεται αργότερα αυτό το μήνα, θα επιβραδύνει το ρυθμό αντικατάστασης των αποθεμάτων όπλων που αποστέλλονται στην Ουκρανία. 

Ίσως αντιλαμβανόμενη ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας πρόκειται να λήξουν, η Telegraph ανέφερε πως η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περίπου 40.000 στρατιώτες γύρω από το βασικό μέτωπο μάχης στην Αβντίεβκα, καθώς προετοιμάζεται για ένα τρίτο κύμα επίθεσης στην κατεστραμμένη ανατολική πόλη, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

"Συγκεντρώνουν εφεδρείες. Έχουν φέρει περίπου 40.000 άνδρες εδώ μαζί με πυρομαχικά όλων των διαμετρημάτων", δήλωσε ο Άντον Κότσουκον, εκπρόσωπος της 110ης ξεχωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας. "Δε βλέπουμε κανένα σημάδι ότι οι Ρώσοι εγκαταλείπουν τα σχέδια για την περικύκλωση της Αβντίεβκα".

Οι ρωσικές δυνάμεις, είπε, είχαν περικυκλώσει την πόλη από τρεις πλευρές και "έπαιζαν τη γάτα με το ποντίκι", στέλνοντας "τεράστιο αριθμό" μη επανδρωμένων αεροσκαφών για να ανιχνεύσουν τις άμυνες της Ουκρανίας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις θεωρούν την πόλη ως πύλη για μελλοντικές προωθήσεις για την ανακατάληψη εδαφών στα ανατολικά- εναλλακτικά, ο ρωσικός στρατός αναμένει ότι η κατάληψη της πόλης θα του επιτρέψει να διεισδύσει βαθιά στο έδαφος της Ουκρανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail