Πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ κατέρριψε drone που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα

USS Thomas Hudner (DDG 116) - (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 1st Class Tyler Thompson)
Freepen.gr - Ένα αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke των Ηνωμένων Πολιτειών που επιχειρεί στη Μέση Ανατολή κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη στις 15 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το αντιτορπιλικό USS Thomas Hudner κατέρριψε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα.

"Στις 15 Νοεμβρίου και ενώ διέσχιζε τα διεθνή ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας, το πλήρωμα του USS Thomas Hudner (DDG 116) αντιμετώπισε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που προερχόταν από την Υεμένη και κατευθυνόταν προς την κατεύθυνση του πλοίου", ανέφερε το Πεντάγωνο στην ανακοίνωση. "Το πλήρωμα του Hudner ενεπλάκη και κατέρριψε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος για να διασφαλίσει την ασφάλεια του αμερικανικού προσωπικού. Δεν υπήρξαν αμερικανικές απώλειες ή ζημιές στο πλοίο".

Το USS Thomas Hudner επιχειρεί στην περιοχή ευθύνης της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, η οποία διαχωρίζεται από την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου Gerald R. Ford. Από τις 13 Νοεμβρίου, το USS Gerald R. Ford (CVN-78) επιχειρούσε στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα, η οποία αποτελεί μέρος της περιοχής ευθύνης της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Αυτή ήταν η δεύτερη αναχαίτιση από αμερικανικό πολεμικό πλοίο στη Μέση Ανατολή μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ υπό την ηγεσία της Χαμάς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail