Το Ιράν προειδοποιεί το Ισραήλ για περιφερειακό "σεισμό"

moqawama.org.lb
Freepen.gr - Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν προέτρεψε το Ισραήλ να τερματίσει τις αεροπορικές επιδρομές του στη Γάζα, προειδοποιώντας ότι η σύγκρουση με τη Χαμάς θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την περιοχή εάν το Ισραήλ στείλει χερσαίες δυνάμεις στον θύλακα και η λιβανέζικη μαχητική ομάδα Χεζμπολάχ εισέλθει στη μάχη.

"Γνωρίζω τα σενάρια που έχει θέσει σε εφαρμογή η Χεζμπολάχ", δήλωσε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν σε ενημέρωση δημοσιογράφων στη Βηρυτό το Σάββατο. "Κάθε βήμα που θα κάνει η αντίσταση θα προκαλέσει τεράστιο σεισμό στο Ισραήλ”, ανέφερε.

Σύμφωνα με δύο διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Axios, το Ιράν προσπαθεί να αποτρέψει την εξάπλωση του πολέμου και επιδιώκει να βοηθήσει τους Ισραηλινούς αμάχους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα – αλλά αν η στρατιωτική επιχείρηση συνεχιστεί και το Ισραήλ προχωρήσει σε χερσαία επίθεση, το Ιράν θα πρέπει να απαντήσει.

"Υπάρχει ακόμη μια πολιτική ευκαιρία να αποτραπεί μια εκτεταμένη κρίση στην περιοχή", σημείωσε ο υπουργός, αλλά "ίσως, τις επόμενες ώρες, να είναι πολύ αργά”.

Αυτή την εβδομάδα, ο κορυφαίος Ιρανός διπλωμάτης επισκέφθηκε το Ιράκ, τη Συρία και τον Λίβανο, όπου συναντήθηκε με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, καθώς και ανώτερους Λιβανέζους αξιωματούχους, για να συζητήσουν το "πιθανό αποτέλεσμα" και τις "θέσεις που πρέπει να ληφθούν" υπό το φως του πολέμου.

Σε μια συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου, Abdallah Bou Habib, Ο Amir-Abdollahian κατηγόρησε το Ισραήλ για "εγκλήματα πολέμου" εναντίον του λαού της Γάζας και επανέλαβε την προειδοποίησή του ότι αν το Ισραήλ δεν σταματήσει, "κάθε πιθανότητα είναι νοητή. Ο Μπου Χαμπίμπ υποστήριξε τον ομόλογό του, λέγοντας πως ο Λίβανος "ποτέ δεν ήθελε ή επιδίωξε πόλεμο" και προειδοποιώντας ότι η περαιτέρω κλιμάκωση "θα ανάψει την περιοχή και θα απειλήσει την ασφάλεια και την ειρήνη σε αυτήν".

"Είμαστε αλληλέγγυοι με τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας και ζητάμε το τέλος της πολιορκίας και την παροχή βοήθειας στη Γάζα", τόνισε ο Μπου Χαμπίμπ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail