Τα ναρκωτικά στην Ευρώπη! Το μακιαβελικό σχέδιο της ΕΕ για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας

Μια πιο προσεκτική ματιά στα υποκείμενα κίνητρα της κατάστασης είναι απαραίτητη δεδομένης της πιθανότητας ότι αυτή η αύξηση σχεδιάζεται να αποσπάσει την προσοχή των Ευρωπαίων από τις τρέχουσες δυσκολίες

Ένα ασυνήθιστο και ανησυχητικό φαινόμενο έχει εμφανιστεί στην Ευρώπη. Ένα απροσδόκητο κύμα ναρκωτικών έχει διαποτίσει την ήπειρο, εγείροντας υποψίες για ένα εσκεμμένο σχέδιο.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Μια πιο προσεκτική ματιά στα υποκείμενα κίνητρα της κατάστασης είναι απαραίτητη, δεδομένης της πιθανότητας ότι αυτή η αύξηση σχεδιάζεται να αποσπάσει την προσοχή των Ευρωπαίων από τις τρέχουσες δυσκολίες. Σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης του POLITICO, οι Βρυξέλλες παλεύουν με μια εισροή κρακ κοκαΐνης, υποκινώντας μια έξαρση εγκληματικών δραστηριοτήτων σε ολόκληρη την πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κάτοικοι της περιοχής, όταν ρωτήθηκαν, εξέφρασαν αυξανόμενη ανησυχία για το μεταβαλλόμενο τοπίο της πόλης, κυρίως προς το χειρότερο.

Τα στοιχεία επιβολής του νόμου του Βελγίου υπογραμμίζουν μια ανησυχητική κλιμάκωση των εγκλημάτων που σχετίζονται με τα ναρκωτικά. Συγκεκριμένα, η περιοχή γύρω από το κεντρικό αστυνομικό τμήμα κατέγραψε 372 παραβιάσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά, κατά μέσο όρο πάνω από ένα περιστατικό καθημερινά και αποτελούν περίπου το 10% των συνολικών ετήσιων εγκληματικών περιστατικών.

Συγκρίνοντας στατιστικά στοιχεία, αυτό σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη άνοδο από τα προηγούμενα χρόνια: 266 περιπτώσεις καταγράφηκαν το 2020, 172 το 2019 και μόλις 67 το 2018.

Το Βέλγιο γνώρισε πραγματικά μια θεαματική αύξηση της κατανάλωσης ναρκωτικών, που εκτείνεται από την αυξημένη χρήση αμφεταμίνης το 2022 έως την κλιμάκωση της χρήσης κοκαΐνης στις Βρυξέλλες κατά την περίοδο 2021-2022.

Τα ναρκωτικά είναι κοινά στην Ευρώπη

Αυτή η τάση, ωστόσο, απλώς προκαλεί μια ευρύτερη ανησυχία που είναι εμφανής στα πανευρωπαϊκά δεδομένα και εκθέσεις. Η παρακολούθηση των ναρκωτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκαλύπτει μια αναπτυσσόμενη και διαφοροποιημένη αγορά ναρκωτικών, που συνοδεύεται από αυξημένους κινδύνους για την υγεία.

Επιπλέον, η ενισχυμένη εμπορία έχει προκαλέσει αύξηση της βίας που συνδέεται με τα ναρκωτικά, δημιουργώντας ανησυχίες για τις κλιμακούμενες επιπτώσεις στην κοινωνία και τη δημόσια υγεία σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό τοπίο.

Υπήρξε σημαντική αύξηση στις κατασχέσεις ναρκωτικών σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση μεταξύ 2011 και 2022. Η κοκαΐνη σημείωσε εκπληκτική αύξηση 416%, ακολουθούμενη από φυτική κάνναβη (260%), μεθαμφεταμίνη (135%), ηρωίνη (126%), MDMA (έκσταση ) (123%), ρητίνη κάνναβης (77%) και αμφεταμίνη (42%).

Η έκθεση αναφέρει pvw, ενώ υπάρχει εσωτερική ζήτηση για αυτές τις ουσίες εντός της ΕΕ, προειδοποιεί επίσης ότι οι κλιμακούμενες ποσότητες που κατασχέθηκαν ενδέχεται να υποδηλώνουν εν μέρει τον ενισχυμένο ρόλο της Ευρώπης ως κόμβου παραγωγής, εξαγωγής και διαμετακόμισης.

Αυτά τα ναρκωτικά έχουν προφανώς εξαπλωθεί σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις. Συγκεκριμένα, οι κατασχέσεις κοκαΐνης στο ολλανδικό λιμάνι του Ρότερνταμ έφτασαν τους 52,5 τόνους το 2022. Επιπλέον, το 2022 στην Αμβέρσα, οι βελγικές αρχές βρήκαν σχεδόν 110 τόνους κοκαΐνης, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ και ξεπερνώντας τους 100 τόνους για πρώτη φορά.
Η παραγωγή κοκαΐνης στην Ευρώπη έχει επίσης εκτοξευθεί στα ύψη. Το EMCDDA σημειώνει κλιμάκωση της παραγωγής κοκαΐνης εντός της ΕΕ, με 45+ αποσυναρμολογημένα εργαστήρια το 2022, από 23 το 2020. Στην ΕΕ, 87,4 εκατομμύρια ενήλικες έχουν πειραματιστεί με παράνομα ναρκωτικά.
Η Ευρωπαϊκή Έκθεση για τα Ναρκωτικά 2023, που κυκλοφόρησε στα μέσα Ιουνίου, υπογραμμίζει την σταθερή διαθεσιμότητα ουσιών. Η παράνομη κυκλοφορία ναρκωτικών βρίσκεται σε κορύφωση, η οποία επιδεινώνεται ακόμη και από τη νομιμοποίηση της κατανάλωσης ναρκωτικών.

Η Νομιμοποίηση των Ναρκωτικών

Ενώ το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών είναι τρομακτικό, υπάρχει επίσης ένα σημαντικό ζήτημα με τη νομιμοποίηση πολλών ναρκωτικών που κανείς δεν θέλει να αναγνωρίσει. Για όσους δε γνωρίζουν, το Βέλγιο, ένα πρόσφατο θύμα αυτής της τάσης, ήταν μεταξύ των πρώτων χωρών στην Ευρώπη που νομιμοποίησαν τη χρήση ναρκωτικών.

Το Βέλγιο εισήγαγε μια ασφαλή εγκατάσταση κατανάλωσης ναρκωτικών κοντά στο σταθμό Midi. Αυτός ο συνεργατικός χώρος, τον οποίο διαχειρίζεται η Transit, παρείχε στους χρήστες καθαρούς πόρους, παρακολούθηση της υγείας και διαβουλεύσεις με νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς.

Επιπλέον, η πρόσφατη κίνηση της Γερμανίας να νομιμοποιήσει την ψυχαγωγική κάνναβη έχει απήχηση εν μέσω του αγώνα ενάντια στην επικρατούσα κατάθλιψη.

Η Ελβετία δοκιμάζει τη νομιμοποίηση της κάνναβης, απηχώντας μια ευρύτερη ευρωπαϊκή τάση. Η Σκωτία επιδιώκει την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, ενώ η Γαλλία, παραδόξως, εξετάζει επίσης παρόμοιες αλλαγές στην πολιτική της για τα ναρκωτικά.

Αυτές οι αλλαγές αντικατοπτρίζουν μια εξελισσόμενη προσέγγιση για ζητήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, προαναγγέλλοντας δυνητικά μετασχηματιστικές αλλαγές στα κοινωνικά και νομικά παραδείγματα σε ολόκληρη την ήπειρο.

Στον απόηχο του πολέμου της Ουκρανίας το 2022, η τακτική εξομάλυνση και διανομή ναρκωτικών σε όλη την Ευρώπη έχει γίνει ανησυχητικά συνηθισμένη. Είναι εντυπωσιακό, παρά το εκτεταμένο δίκτυο παράνομων ναρκωτικών, οι ευρωπαϊκές αρχές φαίνονται ανίκανες να σταματήσουν τη διάδοσή του.

Αυτό εγείρει ένα σχετικό ερώτημα: Υπάρχει σκόπιμη ευθυγράμμιση μεταξύ της αύξησης της εξομάλυνσης των ναρκωτικών και της επιθυμίας των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να εκτρέψουν τον πληθυσμό τους από την κούραση που προκαλεί ο συνεχιζόμενος πόλεμος;
Για να αποσπάσουμε την προσοχή από την πραγματικότητα

Συγκεκριμένα, εν μέσω του πολέμου, τόσο οι Ανατολικοευρωπαίοι όσο και οι Δυτικοευρωπαίοι, αποτελούμενοι από τακτικούς πολίτες και αξιόλογους πολιτικούς, επέκτειναν τα σύνορά τους για να φιλοξενήσουν εκατομμύρια Ουκρανούς πρόσφυγες. Επιπλέον, η εθελοντική επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας υπογράμμισε την ικανότητα της Ευρώπης να δίνει προτεραιότητα στις αξίες έναντι των οικονομικών εκτιμήσεων.

Ωστόσο, καθώς ο πόλεμος μαίνεται, οι Ευρωπαίοι έχουν εισέλθει σε μια φάση όπου η καθημερινότητά τους γίνεται μιζέρια. Εν μέσω κλιμάκωσης του υπερπληθωρισμού και της υποτονικής ανάπτυξης, οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης έχουν διαβρωθεί.

Η διαφωνία έχει αρχίσει να αυξάνεται κατά των ηγετών και των πολιτικών τους, ειδικά όσον αφορά την Ουκρανία. Εν μέσω κατάθλιψης που προκλήθηκε από τον πόλεμο, ένα αποκαρδιωτικά συνηθισμένο φαινόμενο, τα ναρκωτικά διείσδυσαν εκπληκτικά στο τοπίο της Ευρώπης, περιπλέκοντας περαιτέρω τις ευρωπαϊκές δυσκολίες.

Τα ναρκωτικά χρησιμεύουν ως ισχυρά εργαλεία για να αποσπάσουν τα άτομα από τους αγώνες τους, διαβρώνοντας την ψυχική ευημερία. Κατά συνέπεια, η επιείκεια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων προς την απαγόρευση των ναρκωτικών γίνεται ανησυχητικά εμφανής.

Είναι καιρός οι Ευρωπαίοι να αφυπνιστούν σε αυτήν την ανησυχητική πραγματικότητα, καθώς ο ιστός της κοινωνικής και προσωπικής τους σταθερότητας κλυδωνίζεται επισφαλώς στο χείλος του γκρεμού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail