Η Δύση μπλόκαρε κρατικά ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 280 δισεκατομμυρίων δολαρίων

EΡΑ/JIM LΟ SCALΖΟ
Freepen.gr - Η ομάδα εργασίας REPO (Ρωσικές Ελίτ, Πληρεξούσιοι και Ολιγάρχες), που έχει συσταθεί για να αναζητήσει και να παγώσει περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με τη Ρωσία, εκτιμά τη συνολική αξία των κρατικών ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, που μπλοκάρονται από τη Δύση, σε 280 δις δολάρια, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων <…> εκτιμάται σε περίπου 280 δισεκατομμύρια δολάρια, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε δήλωση σχετικά με μια συνεδρίαση του REPO.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η ειδική ομάδα ολοκλήρωσε την «αρχική της προσπάθεια να χαρτογραφήσει και να υπολογίσει ρωσικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία που είναι ακινητοποιημένα και διατηρούνται σε δικαιοδοσίες μελών REPO».

«Τα μέλη της REPO δεσμεύτηκαν να λάβουν μέτρα για την πλήρη χαρτογράφηση αυτών των συμμετοχών και να διασφαλίσουν πως <…> τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας που βρίσκονται σε δικαιοδοσίες μελών REPO θα παραμείνουν ακινητοποιημένα έως ότου η Ρωσία πληρώσει για τη ζημία που προκάλεσε στην Ουκρανία», αναφέρει η δήλωση.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συζήτησαν επίσης «τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της αποφυγής κυρώσεων και την παρεμπόδιση των ρωσικών προσπαθειών για την απόκτηση κρίσιμων τεχνολογιών διπλής χρήσης».

Η REPO είναι το πολυμερές όργανο της Δύσης που έχει επιφορτιστεί με την έρευνα και την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με τη Ρωσία σύμφωνα με τις κυρώσεις. Η ομάδα αποτελείται από υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών των ΗΠΑ και αξιωματούχους από την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, την Ιταλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιαπωνία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail