Μια ασυνήθιστη απειλή έχει ετοιμάσει η Ρωσία για τις Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός άρχισε να δημιουργεί μη τυποποιημένα ναρκοπέδια, τα οποία έγιναν πρόβλημα για τις προχωρούσες ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, γράφει το Business Insider.

«Τα ρωσικά ναρκοπέδια, ειδικά αυτά που καλύπτονται από έμμεσα πυρά, όπως όλμοι και πυροβολικό, ή αεροπορικές επιδρομές, όπως από ελικόπτερα, παραμένουν σταθερό πρόβλημα για την Ουκρανία σε όλη την αντεπίθεση», λέει το άρθρο.

Οι παρατηρητές επεσήμαναν ότι τα ναρκοπέδια έχουν αλλάξει στην όψη: έχουν γίνει "μη τυπικά" ως προς το μέγεθος και τη θέση τους στο έδαφος, γι' αυτό και οι ουκρανικές τακτικές για την εκκαθάρισή τους έχουν χάσει την αποτελεσματικότητά τους.

Τα ναρκοπέδια αποτελούσαν ήδη σοβαρή απειλή για τους προελαύνοντες στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και τώρα η μη τυποποιημένη φύση τους απλώς επιδείνωσε αυτό το πρόβλημα, τόνισαν οι δημοσιογράφοι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail