Telegraph: Η Ουκρανία μπορεί να πραγματοποιήσει μόνο μετωπικές επιθέσεις στην οχυρωμένη άμυνα της Ρωσίας

Freepen.gr - Η μόνη επιλογή που απομένει για μια ουκρανική αντεπίθεση είναι οι μετωπικές επιθέσεις σε μερικές από τις καλύτερες άμυνες στην ανθρώπινη ιστορία, δήλωσε ο απόστρατος συνταγματάρχης του βρετανικού στρατού Ρίτσαρντ Κεμπ σε άρθρο για την εφημερίδα Telegraph.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως, σε αντίθεση με τις περσινές ανασυγκροτήσεις του ρωσικού στρατού στις περιοχές Χερσώνα και Χάρκοβο, οι οποίες, σύμφωνα με τον αναλυτή, ήταν ένας τακτικός ελιγμός ανταλλαγής «χώρου με χρόνο», αυτή τη φορά οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ενισχυμένες με κινητοποίηση και κατασκευή εκτεταμένων αμυντικών γραμμών, δεν πρόκειται να υποχωρήσουν πουθενά.

 "Αυτό άφησε στην Ουκρανία μία επιλογή: να εξαπολύσει κατά μέτωπο επιθέσεις σε καλά αμυνόμενες θέσεις <…>. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα αφήνει το Κίεβο ευάλωτο σε αλλαγές στη δυτική γνώμη, δεδομένης της πιθανότητας να έρθει ο Τραμπ στην προεδρία και της ευρωπαϊκής κούρασης. Αυτό πρέπει να γνωρίζει ο Πρόεδρος Zelensky, που, ίσως, προκαλεί μεγάλη φρίκη", έγραψε ο αναλυτής.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Kemp, πρέπει να τεθεί ένα ερώτημα εάν η Ουκρανία είναι σε θέση να διεξάγει αιματηρές επιθέσεις σε «ένα από τα πιο εκτεταμένα συστήματα στρατιωτικής άμυνας που έχει δει ποτέ ο κόσμος» για πολλούς μήνες ή και χρόνια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail