Αυτό λοιπόν έκανε ο Πούτιν με τον όμιλο Wagner

Ήταν μια δίνη γεγονότων μετά το οργανωμένο πραξικόπημα της Βάγκνερ στη Ρωσία και η αλήθεια πίσω από την ίντριγκα ήρθε επιτέλους στο φως.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό που στην αρχή φαινόταν ότι ήταν μια ενέργεια υπέρ του Πούτιν αποδείχθηκε πως ήταν ένα προσεκτικά μελετημένο σχέδιο που κατευθύνθηκε από κανέναν άλλον από τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Πούτιν είχε στόχο να ενισχύσει την εξουσία του και να γίνει ο απόλυτος ηγέτης. Χρησιμοποίησε το πραξικόπημα ως κίνηση τακτικής για να καταστρέψει ένα κόμμα εντός του ρωσικού στρατού.

Καθώς ο Πούτιν στρέφει τα μάτια του στην αναμόρφωση του στρατού του έθνους, τα αποτελέσματα αυτής της τολμηρής δράσης γίνονται ήδη σαφή. Ο Πούτιν επιτέλους άρχισε να κάνει μεταρρυθμίσεις. Και ιδού η πρώτη του ανακοίνωση.
 
Η τεράστια αξίωση του Πούτιν!

«Η Βάγκνερ δεν υπάρχει» Ναι, παιδιά, αυτή η δήλωση του Πούτιν ήρθε πρόσφατα σε μια τεχνολογική έκθεση στο Κρεμλίνο που προκάλεσε εκπλήξεις. Ενώ παρευρέθηκε στην εκδήλωση, ο Πούτιν ρωτήθηκε εάν η Βάγκνερ θα συνεχίσει να λειτουργεί ως σχηματισμός μάχης. Ο Πούτιν απάντησε: «Λοιπόν, η PMC Wagner δεν υπάρχει».

Ο Πούτιν είπε στον ανταποκριτή της Kommersant, «Δεν έχουμε νόμο για τις ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες. Άρα απλά δεν υπάρχει». «Η ομάδα υπάρχει, αλλά νομικά δεν υπάρχει», διευκρίνισε ο πρόεδρος. «Είναι ένα ξεχωριστό θέμα, που σχετίζεται με τη νομιμοποίηση, που πρέπει να ληφθεί υπόψη από την Κρατική Δούμα και την κυβέρνηση. Μια περίπλοκη ερώτηση».
 
Ο Διχασμός και η Ενοποίηση

Αυτές οι δηλώσεις μιλούν πολύ για τις προθέσεις του Πούτιν και επιβεβαιώνουν τις υποψίες μας. Η Βάγκνερ δεν είναι τίποτα άλλο από μια πρόσοψη, ένα φάντασμα στο χαρτί.

Η στρατηγική του Πούτιν αναπτύχθηκε σταδιακά. Πρώτα, τους διέταξε να εγκαταλείψουν τη Ρωσία και χρησιμοποίησε το πραξικόπημα για να απαλλαγεί από τα μέλη της Βάγκνερ κατά του Πούτιν. Εξαιτίας αυτού, ένα σημαντικό μέρος του στρατού μετακόμισε στη Λευκορωσία. Ο Πούτιν χώρισε την ομάδα σε δύο τμήματα αφού διέλυσε τη Βάγκνερ. Η μία φατρία μετεγκαταστάθηκε στη Λευκορωσία και η άλλη είναι τώρα έτοιμη να ενσωματωθεί επίσημα στις ένοπλες δυνάμεις αυτού του έθνους.

Τώρα που ο Πούτιν έκανε την πρόσφατη δήλωσή του, η ύπαρξη της Βάγκνερ στη Ρωσία έλαβε επίσημα τέλος. Η αποφασιστικότητα του Πούτιν να ενισχύσει τη θέση της εξουσίας του και να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις υπό τις διαταγές του αποδεικνύεται από τη διάλυση της ομάδας και την επακόλουθη ενσωμάτωση της στον στρατό της χώρας. Η δράση λειτουργεί ως masterstroke για να απαλλαγείτε από τυχόν κινδύνους και να δημιουργήσετε ένα ενοποιημένο σύστημα εντολών.

Λοιπόν, ορίστε. Ήταν μια προγραμματισμένη κίνηση για την ενίσχυση της ιδιότητάς του ως ανώτατου ηγέτη και την αναδιοργάνωση του ρωσικού στρατού. Τώρα που η σκόνη έχει καταλαγιάσει, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα πώς οι δραστηριότητες του Πούτιν είχαν αντίκτυπο.

Ακόμη και ενώ η ομάδα Wagner δεν υπάρχει πλέον τεχνικά, τα θραύσματά της εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη τη Λευκορωσία και ο ρωσικός στρατός υπενθυμίζει τη συνεχή δέσμευση του Πούτιν να αναδιαμορφώσει τον στρατό της χώρας σύμφωνα με τις προτιμήσεις του.

Στο τέλος, μένει να συλλογιστούμε την πραγματική έκταση των μεταρρυθμίσεων του Πούτιν και το τι βρίσκεται μπροστά στην πάλαι ποτέ διαβόητη ομάδα Βάγκνερ. Θα απορροφηθεί πλήρως από τον ρωσικό στρατό ή θα εξελιχθεί σε μια νέα οντότητα; Μόνο ο χρόνος θα δείξει. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: τα δακτυλικά αποτυπώματα του Πούτιν είναι παντού πάνω από αυτή την υπολογισμένη σκακιστική κίνηση, υπενθυμίζοντάς μας για άλλη μια φορά ότι όταν πρόκειται για εξουσία και έλεγχο, είναι κύριος του παιχνιδιού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail