Show Must Go On: Το Κίεβο κρύβει την ήττα των σιτηρών με επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας

Freepen.gr -
Τις τελευταίες ημέρες, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους να χτυπήσουν ρωσικά εδάφη, αλλά μάταια. Μόλις χθες το βράδυ κατάφεραν να φτάσουν σε έναν στρατηγικά σημαντικό στόχο, τη γέφυρα της Κριμαίας, αναφέρει το southfront.org.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης στη γέφυρα, το Κίεβο δεν πέτυχε κανέναν στρατιωτικό στόχο, αλλά σκότωσε περισσότερους αμάχους. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένα ανήλικο κορίτσι που ταξίδευε με αυτοκίνητο με τους γονείς του. Οι γονείς της σκοτώθηκαν επί τόπου.

Η επίθεση δεν επηρέασε τη ρωσική στρατιωτική επιμελητεία. Το Κίεβο κατέστρεψε μόνο ένα άνοιγμα του αυτοκινητόδρομου της γέφυρας, ο οποίος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από πολιτικά επιβατικά αυτοκίνητα. Η κυκλοφορία σταμάτησε και ζητήθηκε από τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν τη χερσαία διαδρομή μέσω των περιοχών Kherson και Zaporozhye.

Η σιδηροδρομική γραμμή στη γέφυρα δεν υπέστη ζημιές και τα τρένα ξανάρχισαν την κίνησή τους το πρωί.

Η γέφυρα δέχθηκε επίθεση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ναυτικού που πιθανότατα στόχευσαν έναν από τους πυλώνες αλλά δεν κατάφεραν να τον καταστρέψουν. Τα drones θα μπορούσαν επίσης να έχουν εκτοξευθεί από το έδαφος τρίτων χωρών στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας.

Όπως πάντα, το Κίεβο υπαινίσσεται κακόβουλα τη «μεγάλη νίκη» του, αλλά δεν αναγνωρίζει επίσημα την ευθύνη του. Ο ομιλητής της ουκρανικής στρατιωτικής ομάδας Νότου τόλμησε να πει ότι το περιστατικό θα μπορούσε να είναι ρωσική «πρόκληση» με στόχο να βρει μια δικαιολογία για να μην παραταθεί η συμφωνία για τα σιτηρά.

Στην πραγματικότητα, το Κίεβο, το οποίο δεν κατάφερε να καταλάβει νέες περιοχές στα πεδία των μαχών, έχει χτυπήσει τη γέφυρα για να γεμίσει τα πρωτοσέλιδα των mainstream media. Η επίθεση σκοπεύει να επισκιάσει τις απώλειες της Ουκρανίας και των δυτικών εταίρων της μετά την αναστολή της συμφωνίας για τα σιτηρά. Οι νικηφόρες ειδήσεις βοηθούν επίσης να αποσπαστεί η προσοχή του ουκρανικού κοινού από την αποτυχημένη αιματηρή «αντεπίθεση».

Την προηγούμενη μέρα, το Κίεβο στόχευσε τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη με αεροσκάφη και θαλάσσια drones. Ως αποτέλεσμα, αναπλήρωσαν το νεκροταφείο ξένων drones κοντά στην ακτή της Κριμαίας.

Το βράδυ της 17ης Ιουλίου, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν αρκετούς στόχους πάνω από το Μπέλγκοροντ. Στα νοτιοδυτικά του Λουγκάνσκ, οι ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν μια αποθήκη με εκρηκτικά που χρησιμοποιούνται για βιομηχανικούς σκοπούς σε ένα τοπικό ορυχείο.

Οι βομβαρδισμοί ρωσικών παραμεθόριων χωριών δεν σταμάτησαν. Μια γυναίκα σκοτώθηκε στο Shebekino της περιοχής Belgorod και τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι τραυματίστηκαν στον οικισμό του Ντόνετσκ, όπου μια άλλη γυναίκα σκοτώθηκε στο δρόμο.

Με τη σειρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις στρατηγικές πίσω περιοχές. Χθες το βράδυ, στο Χάρκοβο και το Ζαπορόζγιε έγιναν ισχυρές εκρήξεις. Περισσότεροι στόχοι χτυπήθηκαν στις περιοχές Kramatorsk, Sumy και Dnipropetrovsk.

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τη μαζική καταστροφή των ουκρανικών εφεδρειών που προορίζονται για τη διαβόητη αντεπίθεση, ενώ το Κίεβο δεν έχει πληρώσει ακόμη για την επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail