Το τέλος της συμφωνίας για τα σιτηρά δε θα προκαλέσει επισιτιστική κρίση χάρη στις προμήθειες της Ρωσίας

pixabay / TheDigitalArtist
Freepen.gr -
Η αναστολή της συμφωνίας για τα σιτηρά δεν θα οδηγήσει σε επισιτιστική κρίση και αύξηση των τιμών των σιτηρών χάρη στις επαρκείς προμήθειες από τη Ρωσία, σημειώνει την Τρίτη η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, προσθέτοντας ότι οι εξαγωγές σιτηρών από τη Ρωσία πλησιάζουν τα υψηλά όλων των εποχών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ρωσία προμηθεύει μεγάλη ποσότητα σιτηρών στην αγορά σε μειωμένες τιμές, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση των παγκόσμιων τιμών, οπότε η άνοδος των τιμών των τροφίμων που παρατηρήθηκε πριν από ένα χρόνο έχει λήξει.

Για τον λόγο αυτό, η πρόβλεψη της «διατροφικής αποκάλυψης» είναι λάθος, σημειώνει η εφημερίδα. Το δημοσίευμα υπενθυμίζει επίσης ότι οι αφρικανικές χώρες δεν είναι οι κύριοι αποδέκτες των ουκρανικών σιτηρών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail